Det tog inte 4-6 dagar för mina russin att bli Vildjäst, det tog 10 dagar. Men i morse bubblade den så fint. Tänk att det kan vara fascinerande att stå och titta ned i en burk med russin och vatten som stått så länge att skummiga bubblor långsamt bildas, släpper taget och sakta, sakta stiger mot ytan för att där lägga sig till ro intill kanten. Åtminstone tyckte jag att det var fascinerande, en lång stund, mitt i morgonruschen. Den fick dock stå och bubbla ifred ända till eftermiddagen då jag silade bort russinen, de får stå i kylen i några dagar och vänta på att hamna i ett brödbak.
Av vätskan tog jag och blandade
175 g
med
175 g Vetemjöl Special
Assistenten som stått nästan obrukad sedan i juli fick åter komma till heders och blanda ovanstående på låg hastighet i 5 minuter
Degklumpen, som det nu blivit, får ligga över natten i en plastlåda med lock.
Hoppas att den trivs för nu längtar vi alla omåttligt efter Levainbröd.
Ytterligare fortsättning följer.
Så spännande detta är, helt nytt för mig...längtar till fortsättningen!
SvaraRaderaÄr det första gången för dig eller?
Kram Sussi på Stolpås
Nej, jag har gjort det några gånger tidigare men inte haft någon degvakt när jag rest hemifrån så då har jag fått ta det från början igen.
RaderaVad spännande!!!
SvaraRaderaVad kul! Jag hakade på din vildjäst och satte min två dagar senare (första gången, så jag är i behov av din blogg som guide), och har undrat om det inte ska bubbla snart. Idag började det pysa små, små bubblor minsann - precis som för dig flera dagar senare än beräknat! Jag väntar nog att sila tills imorgon. Tack för inspirationen!
SvaraRadera//Sandra (din forna Eksjö-granne)
Vad roligt Sandra!
RaderaDå får vi utbyta erfarenheter under vägen.
Å så spännande och vilket tålamod då måste ha :-) lycka till med det där nu!
SvaraRaderaÅh så spännande, ser fram emot att se resultatet sen :)
SvaraRadera