lördag 22 september 2012

Naturhistoriska museet eller Dinosauriemuseet

Är man 5 år så upptar ganska ofta Dinosaurier en stor del av intresset. Och har man då, som jag, äran att få spendera en dag ihop med två underbara femåringar så är Naturhistoriska Museet ett ypperligt besöksmål.


Det hann lagras väldigt mycket spring i de små benen under den JÄTTElånga bilresan dit. Nu är ju inte detta museum utrustat med närbelägna parkeringsplatser, vilket kanske var bra i just detta fallet. Vi nalkades det raskt med språng.


Det stora solida järnstycket som ligger placerat utanför, var naturligtvis inget järnstycke utan en dinosauriebajskorv. Ytterligare ett exempel på ett av femåringars intressen.


Huset väckte en viss beundran.


Men inte tillnärmelsevis lika stor som dinosaurieskeletten gjorde.


Den lilla dinosaurien som sovit länge, länge och som man inte fick väcka, och som rörde sig lite, lite i sömnen ibland, blev beskådad många gånger och även flitigt och återkommande samtalad om i efterhand. Hur länge kan den sova? Var den riktig? Eller?


Det fanns massor av spännande saker att titta på, klämma på, leta efter etc. 


Det är så fascierande att få upptäcka världen åter och åter igenom barnaögon. Att se vad de fastnar för, vad de vill veta mer om, att bara få flyta med, hjälpa till vid behov och annars bara finnas till hands. Tänk, det är lika roligt varje gång, och väldigt olika beroende av vilket barn som upptäcker just nu.


Även skelett av ännu existerande djur är spännande.


Naturligtvis fick även Cosmonova ett besök, eller rättare sagt två, en film om flygande dinosaurier och en om vattenlevande. 


Det var två mycket trötta gossar som gick ut igenom museets gigantiska dörrar. Så trötta att de inte orkade gå ända till bilen. Men när man är så trött är det ju bra att det är mindre jobbigt att springa, åtminstone om man är fem år, då är det absolut så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!