Då rådjuren och jag är lika förtjusta i olika men konkurrerande delar av mina äppelträd så är fådda äpplen alltid ett välkommet inslag i kosthållningen. Vackra är de också. Och idag blev de omvandlade till kräm.
1 kg äpple
6 dl vatten
3 msk socker
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar eller ta en sväng i äppelsvarven
Kokas samman ingredienserna tills äpplena blir mosiga
Blanda i
2 msk potatismjöl
utrört i lite kallt vatten
Häll i krämen i en smal stråle under konstant omrörning
Häll upp i en skål och strö över lite socker
Hos oss blir krämen kvällsmat i afton, i sällskap med några goda korvar och Bältabrödet.
Ooh så gott! Jag älskar verkligen kräm, det är en himla bra uppfinning det!
SvaraRadera/Sandra
Det är så underbart gott med äppelkräm! Och dina bröd ser ljuvliga ut!
SvaraRadera