Idag for Äldste och maken på seminarium på den förstnämndes blivande högstadium, pirrigt och spännande. Då Äldste stigit upp ur sängen blott en timme före avfärd var han inte särskilt hungrig men eftersom evenemanget var planerat att pågå hela eftermiddagen tarvades ändå någon slags lunch. Det fick bli något lite lättare och energigivande.
Morotssoppa med smak av apelsin
ca 5 portioner
5 Schallottenlökar
3 vitlöksklyftor
6 morötter
Hacka och fräs i olja några minuter med
0,5 tsk chillipulver
Tillsätt
1 grönsaksbuljontärning
0,5 dl koncentrerad apelsinjuice
4 dl vatten
2 dl vitt matlagningsvin
Finrivet apelsinskal och saft från en apelsin
Låt koka i 15-20 minuter
Mixa
Tillsätt en klick smör och låt koka upp snabbt igen.
Smaka av med salt och peppar
Servera med ett gott bröd, till exempel Åländskt ssvartbröd.
Åh, ser fantastiskt gott ut. Ska nog prova det nån dag!
SvaraRaderaJa, det var riktigt gott och smidigt och vitamintätt, kan vara bra för magen. :)
Raderaså komiskt, denna vecka har vi lagat lika mat två ggr!! morotssoppa åt vi idag, fast en mindre lyxig (inget vin) men kanske mer mättande variant med linser o pumpa. Vi äter morotssoppa nästan varje vecka, det är så gott.
SvaraRaderaO så ser jag att ni åt kroppkakor häromdan, det åt vi igår :-) Det var kroppkakepremiär för min del, har aldrig testat förut men det gick bra (trots den lite sötaktiga smaken på det bacon/fläsk som finns att köpa här... )
Hoppas det gick bra på seminariet för äldste, tänk att han snart blir högstadieelev!
Kram Magdis
Våra år tillsammans har nog satt sina spår! Vad kul att ni gjorde kroppkakor.
RaderaJag längtar efter dig! Kan jag ringa imorgon, måndag?
Jag ska absolut testa detta recept! Passar perfekt på min tillfälliga craving av morotsjuice. Tack för tipset :)
SvaraRaderaVad roligt! Och variation förnöjer ju som bekant. :)
Radera