tisdag 21 februari 2012

Hamburgare och bröd

Sportlovslediga och partiellt sjuka barn önskade Hamburgare till lunch. Då inget fanns hemma och det är långt till affären fick jag tillverka både bröd och burgare.
Brödet är ett användbart sådant som fungerar både som korvbröd, hamburgerbröd, fralla etc allt efter hur man väljer att baka ut det.



Hamburgerbröd

500 g mjölk
75 g jäst
750 g vetemjöl
50 g rumsvarmt smör
15 g salt
Arbeta samman degen i 10 minuter i maskin, det dubbla för hand
Låt vila 30 minuter
Forma degen till önskat ändamål
Låt jäsa i 1,5 timme
Baka av i 225 grader, 8-10 minuter

Hamburgarna bestod av 900 g köttfärs, 1 msk Worshestershiresås, salt, peppar, spiskummin, allt efter behag. Tillagade dem gjorde jag i ugnen på 225 grader, 3 minuter på varje sida och ost på vid vändningen.
Tillbehör var massor av grönsaker av olika slag, dressing, rostad lök, och så ketchup och senap så klart.

En lite semla till efterrätt blev det också, så här på fettisdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!