Min tribut till Alla Hjärtans Dag var att vispa ihop några ägg med röd karamellfärg, steka i pepparkaksmått och bjuda familjen på.
Tillsammans med ett nybakat Tranbärs- och Aprikosbröd med solrostopping. Just tranbär är ett bär Mellan gillar att plocka då det innebär en viss spänning. Står man stilla medan man plockar, sjunker nämligen fötterna ner i myren, och det är uppenbart jätteroligt.
Blötlägg över natten.
75 g tranbär
100 g aprikoser
Häll av vattnet och spara det
Mixa frukten och blanda med
450 g rågsurdeg
900g av vattnen
25 g jäst
1350 g vetemjöl
275 g grovt rågmjöl
40 g ljus sirap
Älta degen i 10 minuter i maskin eller det dubbla för hand, tillsätt
45 g salt
Låt vila i 30 minuter
Forma tre runda bullar
Doppa dem i toppingen, här solroskärnor
Låt jäsa i jäskorg eller på plåt 1,5 timmar eller över natten
Sätt ugnen på 250 grader med en tom plåt på nedersta falsen
Sätt in bröden och häll en kopp kallt vatten på den tomma plåten
Sänk temperaturen till 200 grader efter en stund
Släpp ut ånga efter 20 minuter
Bröden är klara efter 35 minuter
Jag önskar er alla en härlig dag!
Jag vill skicka dig en massa alla <3-ans kramar denna underbara dag!
SvaraRaderaTack! Och detsamma till dig!
Radera