söndag 17 mars 2013

Vår i finrummet

Här i huset varar vissa delar av julen nästan ända fram till påska. Visst tycker jag förskräckligt mycket om julen men jag kan inte helt och fullt skylla på det utan får lägga en del av skulden på latheten. Nu är i vilket fall hela julen borta ifrån finrummet. Julgardinerna är nedplockade, Amaryllisarnas gröna blad förpassade och all textil utbytt mot de mer våriga varianterna. Tänk vilken skillnad det gör. Det juliga finrummet och det våriga är nästan som två olika rum. Och nu är jag väldigt nöjd med det ljusa och rosa framför det röda och ombonade. Här följer en hel kavalkad av bilder, antagligen bara för att jag är så nöjd och glad över ljuset. Jag kunde helt enkelt inte gallra bort fler efter min tagning ur rummets alla vinklar och vrår.


Dörrmattan har fått komma på plats i hopp om att altandörren mycket snart skall kunna användas flitigt.


De bleka gardinerna krävde lite färg i fönstret vilket Hortensiorna fick bidra med. Jag är över hövan förtjust Hortensior ska väl erkännas!
Till sommaren ska de få pryda mitt ekfat på uteplatsen.


En väldoftande Campanula bredvid ett av mina två  loppisfynd ifrån i tisdags.


Det andra var dessa bedårande fruktknivar med tillhörande ställ, i silver. Knivarna är av tre olika sorter men fina allihop. Tänk så trevligt att ställa fram en fruktskål med dessa bredvid och sedan avnjuta frukt i långsam takt, skärandes bitar med silverkniv.


Och så en sista bild. Ifrån en annan vinkel.
Vilken dag som helst ska jag ta ned julgardinerna i köket också.

5 kommentarer:

 1. Vilket urtrevligt och mysigt finrum! Så himla fint med fräscha rosa blommor och kul med söta loppisfynd! Äh, vi har ljusslingan kvar runt ytterdörren, så här är det ingen ordning alls...

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅ Hortensia är grymt fina blommor.

  SvaraRadera
 3. Vackert,ljust, skirt....precis så där som jag upplever påsken
  Hortensior hör till mina favoriter också. På de här breddgraderna kan man
  plantera ut dem i trädgården och har man tur kommer de år efter år...

  Ha en fin måndag!

  SvaraRadera
 4. Så ljust och fint det blev!
  Tänk, lika mysigt man tycker att det lite mörkare ombonade är när julen närmar sig, lika lycklig blir man när skapar det ljusa, lite mer nakna rummet igen. Glad att vi bor i ett land med årstider!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Till det rummet har våren verkligen kommit! Härligt ljust och vårlikt. Tänk vad man kan förvandla ett rum med enkla medel.

  Kram

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!