tisdag 12 mars 2013

Snabbmat

Idag har jag varit på kurs hela långa dagen. En hel massa matnyttigheter kom mig till godo. Jag fick träffa trevlig människor och äta fantastiskt god lunch till levande pianomusik. Dock blev jag en aning urlakad av det hela. 

Tack och lov kom Äldste och mötte upp mig och jag fick spankulera omkring en stund i hans sällskap vilket är synnerligen vederkvickande. Vi besökte några trevliga butiker, handlade lite på loppis, lite god mat och lite hönsmat innan vi kom hem. Det är så härligt att få vara med bara en gosse i taget så där emellanåt. Det blir en annan slags gemenskap och andra samtalsämnen än då vi är allesammans.


Som sagt, vi handlade lite mat, på fantastiska Martina, den där butikrestaurangen som jag talat om förut. Där man sitter mitt ibland hyllorna och äter. Nu åt vi dock inte denna gång. utan köpte bara med oss diverse smarrigheter såsom Tomatsås kokad i nordöstra Italien av en kvinna vid namn Anna på hennes egenodlade tomater och direktimporterade av butiksägaren. Detta i kombination med pasta och en vällagrad parmesanost, det är festmat en vardagskväll. Så mycket smak och ändå så enkelt. Den goda Olivoljan försämrade inte direkt upplevelsen.


Ibland finns behovet av att snabbt få till en god middag och då är det så härligt att veta att den ändå består av bra ingredienser.

3 kommentarer:

 1. Visst är det himla mysigt att bara få rå om en och en ibland. Precis som du säger så blir det lite andra samtalsämnen och det är mysigt för båda två!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig dag och middag!
  Visst vill man försöka ära nyttigt i alla lägen, ibland går det bättre och ibland sämre...
  Viken härlig butik du tipsar om :)
  Sv- Jo i april är det planerar lamm :)
  Och får klippningen har fått avbrutits då vi har fått så kallt igen :(
  Men snart så, den som väntar på nåt gott...
  Kram Sussi på Stolpås

  SvaraRadera
 3. snabbmat när den är som bäst! :) ser väldigt gott ut!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!