lördag 16 mars 2013

Solen vann

Idag vann solen äntligen över isen på min stol!


Fårskinn och kaffekopp åkte ut i all hast.


Så även maken. 
Han begrep sig dock inte alls på företaget. Tyckte mest att det var kallt och opraktiskt i jämförelse med att sitta i kökets lugna ombonad.


Men allt eftersom solen gjorde sitt jobb tinade även han upp. Och såg åtminstone periodvis ut som att han njöt.


Hönorna blev utsläppta de också, för att njuta av dagens härliga strålar.


Det fanns dock en stor portion tveksamhet även i den skaran. 


Fenix vände resolut och utan återvändo tillbaka till hönshuset.


Där Äldste jobbade och slet för att få rent tills kycklingarna ska flytta ut.


Yngste, han tog gårdagens övningar i repris. Idag hade min idé om prickskjutning högre popularitet. En insektsfälla, vunnen på Liseberg för många år sedan, hängandes så högt att ingen ids vare sig plocka ned den eller fylla på den, blev målet för hans ärtor.


En som var väldigt sugen på fika var Mimmi. Hon tog ett raskt skutt upp på min stolskarm för att undersöka utbudet. Hon gick dock inte så långt som vår hädangångna Blåklocka gjorde en gång när vi hade besök. Hon skuttade nämligen makalöst snabbt upp på bordet vid vår gäst, doppade huvudet i kaffekoppen, knyckte kakan där bredvid och flaxade sedan, mycket nöjd med sitt byte, iväg.


Mellan, som är särdeles svag för sin höna, såg dock till att även hon fick lite fika utan att behöva stjäla sig till det.

I övrigt har dagen innehållit utrensning av för små kläder och det blir det inga roliga bilder av så det lämnar jag därhän. 
2 kommentarer:

  1. Underbara vårbilder Hanna!
    Jag kan känna hur solen värmer, hur kylan biter och hur olusten att trippa omkring i allt det kalla vita gör att man vänder om, om man är Fenix.
    Hönsäggen hos er måste smaka litet himmel...de har det så härligt bra, precis som det ska vara för bevingade familjemedlemmar

    SvaraRadera
  2. Hahhhaaaa han ser så rolig ut din make på först bilden. Precis som ett barn som absolut tycker denna ide är yber dumt. Men på bild 2 ser han ut att ha riktigt skönt i sol gaset.

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!