måndag 25 mars 2013

Våfflans osäkra men goda recept

Det blir mycket ätbara ting idag. Men Våffeldagen kan ju inte bara gås förbi utan uppmärksamhet. Eller Vårfrudagen som det ju egentligen heter och som sedan blev Våffeldagen i folkmun. Att Ängeln Gabriels besök hos Maria skulle leda till att vi smaskar våfflor så här nio månader innan juldagen, det hade väl ingen kunnat tro för si så där 2000+ år sedan. Men gott är det! Alltihop! 
Så väl Gabriel, Jesus som våfflor. 


Dessvärre kan jag inte förmedla något exakt våffelrecept för det är lite olika ifrån gång till gång. Lika varje gång är dock att det måste vara sur grädde i smeten för att få fram rätta våffelsmaken.
Jag har ungefär 
6-7 ägg
10-12 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
15 dl sur grädde, mjölk, vanlig grädde i olika proportioner
2 tsk salt
Ett uns socker


Det blir en hög det. Men det mesta går åt när söner och make och grannbarn får äta så mycket de orkar. Och blir det något över så äter jag själv så gärna en kall våffla med smör och socker på till kaffet dagen efter. På så vis blir det fest den dagen också.


7 kommentarer:

 1. Oj, så gott!
  Nu måste jag ta tag i mig själv och ta fram våffeljärnet....

  SvaraRadera
 2. Åhh, vad ni hade det mysigt när ni kurade skymning och visst är marsipanägg goooda och jisses, vilket våffelberg!!!! Såå gott! Ja, du har så rätt så, mamman var lika utslagen som minsta dottern....

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 3. Mmmm så gott det ser ut! Min syster fyller år idag och när vi var yngre så brukade vi göra våffeltårta till henne. Det om något är verkligen en anledning till att alltid fira sin födelsedag!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Gott - men här råkade visst dagen gå förbi rätt obemärkt.. det blir så ibland.
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 5. Mmm våfflor är verkligen galet gott! Blev bjuden av far min och han gör sådär galet goda våfflor med en massa hemgjord sylt till. Fina grejer minsann.

  Kram

  mintekopp.se

  SvaraRadera
 6. Det var en riktig våffelladdning! Våffler är så underbart gott, och det får mig alltid att tänka på min farmor som ofta bjöd på just våfflor.

  Kram

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!