lördag 23 mars 2013

Allers, gästerna, hönan och desserten


Idag tänker jag göra reklam för Allers Påsknummer.
Köp det!
Det är nämligen så att de har en artikel om en mycket trevlig hönsägare. En hönsägare i min omedelbara närhet. Och jag är alltid en stolt mor åt honom men det är roligt att hans arbete, intresse och hobby röner en sådan uppmärksamhet.


Bilden är densamma som i lokaltidningens reportage men texten är lite annorlunda. Intervjun skedde denna gång på telefon.


För övrigt så håller hönsägaren på att omskola kycklingarna till ett liv i hönshuset istället för inomhus i undulatburen. De börjar nämligen bli stora och med deras tillväxt ökar deras karaktäristiska hönslukt. Vi ser nog alla fram emot värme och att alla fjäderfän ska husera i sin avsedda boning.


Det har nämligen sina sidor även utöver lukten, detta med att ha dem inomhus. Igår afton hade vi besök. En trevlig familj som vi egentligen inte känner, de är ganska nyinflyttade till samhället och hade aldrig varit här förut. Kvällen avlöpte fint. De var trevliga, vi skötte oss okej, maten smakade bra och barnen kom överens. det verkade med andra ord arta sig till en riktigt bra kväll.

Jag ställde fram en Cheesecake, fantastiskt god, med passionsfrukt, citron och vit choklad i, alla tog för sig, samtalade och vi hade det mycket trevligt.

Då var tiden inne för Äldste att ta in sina kycklingar för natten. Och naturligtvis ville de gästande barnen se kycklingarna när de passerade förbi i sin plastback. Äldste plockade upp Elvis, en kelig kyckling, och höll fram henne. Elvis lät sig lugnt klappas såväl av ivriga som försiktiga barnahänder, vred på huvudet och fick se fikabordet. På bråkdelen av en sekund, långt mycket snabbare än någon av oss hann att reagera, flaxade hon, skuttandes på kaffekoppar, glas och fat, farligt nära ljusen för att slutligen landa pladask, till allas och i synnerhet till min fasa, mitt i härligheten, mitt i Cheesecaken!

Det blev inget omtag! Det blev däremot dessert i hönshuset idag. Och risken att historien om hönan i Cheesecaken ska börja vandra runt i samhället är nog överhängande, men det får vi väl bjuda på. 
Det blev i vilket fall en minnesvärd afton.

14 kommentarer:

 1. Då gissade jag rätt! Även om det kanske inte var så kul just då, måste det ändå ha sett roligt ut med en kyckling i cheesecaken. Kram

  SvaraRadera
 2. Haha, du bjöd mig just på dagens skratt!
  Skulle gärna sett foto av den lilla kycklingen i cheesecaken - vilken påsktårta!!!

  Jag lovar att köpa Allers, en tidning jag aldrig tidigare köpt! Vad duktig han är din fina pojke!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Det var det gulligaste jag har hört på länge! Såklart att lilla söta kycklingen ville hoppa ner i cheesecaken, med tanke på hur himla god den såg ut! Vilken buskyckling! Men vilken duktig son du har! Nu måste man ju kika i tidningen!

  Ha en jättefin söndag!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 4. Jag tror att det var med avsikt den hoppade:)...en liten filurig en.
  Vem skulle inte ha gjort det om man kunnat och så gick det som planerat, de fick äta upp resten av härligheten. Så fin artikel om din trettonåring! Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
 5. hahahaha men historien som sprider sig på byn måste ju ändå vara av beundran och värme? :D
  Härlig son du har!

  SvaraRadera
 6. Vad fint! Nu måste jag köpa den tidningen så klart! Stor kram!!!

  SvaraRadera
 7. Vad kul!
  Jag har faktiskt läst den redan. Ska kika igen :-)

  SvaraRadera
 8. Roligt att få vara med i tidningen :) Och roligt med hönan i kakan!

  SvaraRadera
 9. Ha, ha, vilken syn det måste vart med en kyckling i cheesecaken...
  Det är alltid spännande med djur, man vet aldrig vad de hittar på härnäst.

  SvaraRadera
 10. Det kommer bli en sådan historia som ni kommer minnas resten av livet tror jag. Hoppas den nyinflyttade familjen inte blev alltför rädd och kommer hälsa på er igen. :-)

  Kram,
  Constanze

  SvaraRadera
 11. Åh, jag kan se det framför mig! Och inte låta bli att dra på smilbanden... Vilken historia! Nog kan den sprida sig på byn alltid :-)

  Så roligt med publiciteten kring din son och hans hönor. Med rätta!

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Jag heter Kajsa Lidbeck och arbetar på Allers. Vilken dråplig avslutning på middagen. Är det ok om jag länkar till det här inlägget från vår hemsida? Svara gärna på
  kajsa.lidbeck@allers.se
  Tack på förhand och vänliga hälsningar,
  Kajsa

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!