söndag 31 mars 2013

Påskaftons morgon

Påskaftons morgon innefattar i detta hus Holländska påskgubbar. Det var något jag började med när Äldste var liten, kassan var skral och pynt och mat var anpassat därefter. Påskgubbarna har sedan följt med och blivit tradition, en trevlig sådan tycker jag. Dock kan viss tveksamhet om sakens trevlighet dyka upp just när klockan ringer, en och en halv timme tidigare än vad som annars hade krävts, för att degen skall hinnas sättas och jäsas. Dock försvinner tvekan mycket snabbt för jag vet ju hur mycket sönerna uppskattar dessa gubbar.

Nu är den lååååånga frukosten avslutad och bortdukad. Lammet står i ugnen och här stundar strax äggletning. Även det en tradition som gossarna ser fram emot. Oväntat?

Senare tillägg: min telefon tog ett dygn på sig att publicera detta. Så helt dagvill är jag inte, ledigheten till trots.2 kommentarer:

  1. Det gör mig varm i hjärtat att läsa om hur ni skapade en egen tradition, anpassad efter plånbok och er. Man behöver inte köpa dyra saker i affären för att det ska bli påsk eller jul, det är annat som räknas och inramningen kan man välja själv.

    Kramar!

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!