onsdag 29 januari 2014

Härliga semlor


Jag ska erkänna en sak: 
Vi har tjuvstartat med semlor! 

Det är ju bara så förunderligt gott att vi inte kan låta bli alls. Bara man tänker efter en liten aning så passar semlor i väldigt många av livets olika situationer och då är det så bra att ha bullar i frysen, mandel i kylen och kvarnen till hands. Vips så har man färdiga semlor till reds.

Är någon intresserad av det absolut bästa semelreceptet så har jag det här  http://hemkarahanna.blogspot.se/2012/02/det-basta-semmelreceptet.html?m=1

Dock fyller jag numer hellre med två delar mald mandel, en del malt inkråm och en del strösocker, allt utrört med lite mjölk eller grädde till rätt konsistens.

5 kommentarer:

 1. ÅÅ vad gott, vi delade maken & jag på 1 i helgen. *mumsigt* Fast vi äter inte mandelmassa, utan har vaniljkräm istället.

  SvaraRadera
 2. Åååh, vad gott! Kanske ska ta och prova det receptet!
  /Sandra

  SvaraRadera
 3. Alltså nu är det avgjort! Det blir semmelbak i helgen! Nu har jag sett semlor hit och semlor dit i den ena bloggen efter den andra... Nu MÅSTE jag ha semlor!!
  Basta! Det ska bli både bullar och semlor i helgen, jag får välan göra dubbel sats deg så kan jag göra både och!

  SvaraRadera
 4. Mums! Dina ser fina ut. De man gör på hemmaplan brukar alltid vara godast. Jag gjorde säsongens debut i fredags. Numera finns det många olika färger och smaker i butiksdiskarna.

  SvaraRadera
 5. Klart att det ska vara "riktig" semmelmandelmassa. Kan aldrig glömma Mamma Gertruds underbara semlor...mina blir inte lika bra men dom går att äta...i alla fall...

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!