söndag 12 januari 2014

Äta ur frysen


Vi äter oss igenom frysen, ja inte själva frysen men det som är i den. Januari kan ju som bekant vara en lite mager månad och det är det för oss detta år. Maken hade under en tid fått för mycket i lön och detta ansåg hans lönekontor vara lämpligt att justera just innan årsskiftet. Sådär i juletid och allt. Det blev således inte ett så särskilt stort inflöde i kassakistorna och det skramlar lite ensligt där på botten.

Nu går det då verkligen ingen nöd på oss. Vi har så vi klarar oss men jag tänkte ändå att detta var ett bra tillfälle att äta upp det som finns i frysen. Jag köper gärna på mig när jag hittar bra mat till bra pris och eftersom man aldrig riktigt vet hur många som äter hos oss finns i frysen diverse färdiglagade måltider. Ibland behöver den där frysen tömmas så att inte all den goda maten blir för gammal.

Det är till och med lite spännande att se vad som finns och vad vi ska äta. Idag bjöds det Beouf Bougignon, fördiglagad och bara att värma när vi kom hem ifrån kyrkan. Ingen klagar på sådana rester kan jag lova.

6 kommentarer:

 1. Rester som heter duga!:)
  Vi äter oss också igenom frysen just nu. Vi gör alltid så den här årstiden, för man vill ju ha tom box innan de ska fyllas igen. Också vi tycker att det är litet som att öppna en julklapp varje dag, att överraska sig själv. Idag blev det vanlig korvsoppa med mycket rotsaker, imorgon blir det anka osv...

  SvaraRadera
 2. Det är bra det där att man tar ett tag med allt man har i frysen, det kan vi vara dåliga på faktiskt.

  Tack för vänliga ord om vårt hem....

  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 3. Jag har också för vana att köpa på mig när det är prisvärt vilket onekligen är bra. Även här i Hult kan det variera stort i hur många vi är till middag och då känns det verkligen skönt att aldrig behöva fundera över om maten kommer räcka eller ej. Liza

  SvaraRadera
 4. Vilken trist timing av lönekontoret, verkligen:/
  Tur då att ni har för vana att fylla frysen! Själv kan jag bli så otroligt nöjd när jag lagar något endast med det vi redan har hemma.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 5. Vilken bra uppfinning frysen är. Vi försöker också alltid ta tillvara på mat som blir över. Ibland är det riktigt spännande att gå på upptäcksfärd i de kalla regionerna. Bäst är det om man skrivit tydligt på locket. Okej! Det klagas på min handstil. Till och med jag brukar ha svårt att tyda den. Det har hänt att jag fått samtal från livsmedelaffärer då tre damer gått bet på vad det står på inköpslistan. Bra rubrik du satte Hanna.

  SvaraRadera
 6. Ja man kan göra alla möjliga mustiga grytor och pastasåser av rester och lite av varje ur både frys och kyl!
  Ibland kan jag roa mig med att se hur lite pengar det går att leva på genom att verkligen ta vara på varenda lite smula som finns....

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!