fredag 28 oktober 2011

Maskerade hönor

Denna dag började tidigt.


Då det var två fasansfulla pirater som skulle sändas iväg till skolans maskeraddag, och det krävde lite förberedelser att omvandla gossarna.En pirat måste naturligtvis ha en papegoja på axeln.


Och inte verkade "papegojorna" ha något emot den nya miljön, så länge piraterna var i deras omedelbara närhet.


Och när de ändå var på besök i huset ville naturligtvis Yngste visa upp dem på dagis. Han hade, mig ovetandes, redan gjort upp om planerna tidigare i veckan, med sina fröknar och igår, när jag hämtade honom blev jag varse att det skulle vara hönbesök idag. Även detta gick relativt bra. De yngre barnen var lite mer ljudliga och oberäkneliga än skolbarnen, så de små hönorna släppte två pluttar i ren förskräckelse. Några barn tyckte nog detsamma om hönorna och några tårar visade sig, även de i ren förskräckelse. Men alla som ville fick klappa och både Gullviva och Blåklocka fick päron, så nöjdhetsgraden var god till slut och då i synnerhet hos Yngste som fått visa sina keldjur för kompisar och fröknar.

Nu är de båda utflyktsdjuren återbördade till sitt hem så de kan vila upp sig, och värpa, för det fick de då ingen ro till i skolan.


2 kommentarer:

  1. Haha, ååh, vad härligt med hönpapegojor =D Jag hade nog också skrikigt, tycker de är lite läskiga med sina näbbar =/

    SvaraRadera
  2. =D På grund av mycket gos så är de här väldigt tama, nästan mer som katter i lynnet. Men jag håller med, näbbar och för den delen även klor kan vara lite avskräckande.

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!