torsdag 20 mars 2014

På tu man hand

Det är så härligt att ibland få umgås med en av pojkarna i taget. Att helt få fokusera på honom och vad som rör sig i hans värld just nu. Är vi alla så blir det lätt att alla tjoar i mun på varandra, associationer  får samtalen att bölja både hit och dit och inte alltid kommer vi då in på djupet. Därför är det mysigt att få rå om dem en i taget ibland. Idag var en sådan dag.

Mellan har rännt iväg på höjden en hel del på sistone och vid en genomgång av garderoben så var det ett stort antal tröjor som slutade bra nära armbågen. Nog för att jag förstått att det är korta byxor och trånga kavajer som är på modet men detta var ändå lite i mesta laget. Så vi bestämde träff, min fine son och jag.


Mellan tog bussen till Staden efter skolans slut och så möttes vi för att börja vår färd genom butikerna.

Det var en trivsam färd, lugnt och makligt gick vi där och pratade, vände och vred på plagg, for vidare till nästa butik och så höll vi på till dess vi fann vad vi sökte. Det blev några uppsättningar i storlek XS ifrån en vuxenbutik. För första gången var han stor nog att lämna barnavdelningarna. Det var allt lite speciellt. 


När vi funnit vad vi sökte i klädväg firade vi med sushi och mer samtal. Vi satt där i godan ro och språkade både på djupet och lite ytligare men framför allt, vi tankade kärlek där vi satt, med fullt fokus på varandra. En ljuvlig eftermiddag som hann bli kväll.

4 kommentarer:

 1. Så fint du beskriver det Hanna! Jag blir rörd ända ner i hjärteroten och kommer ihåg när jag också gjorde liknande saker med något av barnen. Kvalitetstid. Visst händer det nu också, givetvis, men det är speciellt när någon börjar bli litet mera vuxen och sin egen person.

  SvaraRadera
 2. ÅÅ så mysigt ni har det. Hmm A längtar också tills han kan lämna barnavdelningen. men han är som jag lite kort i rocken än så länge.
  Kram
  C

  SvaraRadera
 3. Åh, vad mysigt. Minns den där känslan när barnen började växa ifrån barnavdelningen... som lite märklig och speciell samtidigt.
  Såg också att du blivit moster nyligen:) Grattis!!!
  Jag kommer också att bli moster snart och det är så spännande :)
  Kram och ha nu en finfin helg med familjen!
  Christina

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!