söndag 9 mars 2014

Egentillverkat lördagsgodis

Mellan har länge hållit sig mycket skeptisk till godis och dess innehåll. Han gillar inte att stoppa i sig saker han inte vet vad det är. Detta har påverkat bröderna som dock ännu stoppar i sig både det ena och det andra.

I veckan kom vi åter att tala om detta ämne och samtalet mynnade ut i att vi beslöt att gossarna denna helg skulle göra sitt eget godis. Vi plockade fram diverse kokböcker, de flesta med jultema, och bläddrade och diskuterade. Valet föll på kola. Och en stund av fredagskvällen ägnades åt kokning och tillverkning. Mellan och Yngste var i full fart med kastruller, termometrar, slickepottar och bakplåtspapper. De rörde och hällde och bäst av allt slickade när det svalnat något.


När smeten på lördagen stelnat skar de och slog in kolorna i papper och på aftonen avnjöt vi dem. Det var lite högtidligt och förvånansvärt nog så slukade de inte sitt verk trots att de var mycket nöjda med smaken. Jag tror att just deras nedlagda ansträngningar gjorde kolorna mer värdefulla, gjorde dem till något som skulle avnjutas med viss värdighet.

5 kommentarer:

 1. Vilken utmärkt idé! Varför gör man egentligen bara godis till jul? Det smakar ju lika gott året om. Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken toppenidé! Och de smakade säkert himmelskt...

  SvaraRadera
 3. En bra idé att både tillverka sitt eget godis och samtidigt som man får något som man verkligen vet vad det innehåller så blir det en trevlig samvaro. Förstår att det åts med extra njutning. :-)

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Det där är riktigt bra! Både själva aktiviteten och att de får veta vad godiset innehåller. Vi har sedan några veckor tillbaka också godistillverkning i Hult om lördagarna. Hittills har det blivit olika varianter på rischoklad men nu tänker jag att kola är ju inte dumt att testa! Liza

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!