tisdag 13 november 2012

Kundens väl

Det lilla samhälle, vars kommun vi tillhör, har i många år varit begåvad med endast en livsmedelsbutik och en ganska liten sådan dessutom. Det faktum att man måste trängas med sina medmänniskor är ju inte bara negativt, många små spontana samtal, mellan gurka och soya, har uppstått. Och förändringar i mitt fondsparande har gjorts upp framför mjölkdisken. Det är sådant livet kan vara på ett litet ställe.

Dock har det med jämna mellanrum, ifrån kommuninnevånarna, stigit upp klagande läten om brist på utrymme vid matinköpen samt även angående brist på konkurrens. Även handlaren fick nog, ja, inte på den bristande konkurrensen men på utrymmet, och beslut fattades om att det skulle byggas större. 


Sålunda har nu samhället fått ett alldeles eget Kvantum att stoltsera med. Det öppnade i torsdags och är samhällets stora samtalsämne för tillfället. Golvytan är hela dubbelt så stor som i den gamla butiken och nu kan två kundvagnar mötas i gångarna! Det är inte illa det, även att det är ett väldigt litet Kvantum för att vara just ett Kvantum faktiskt nog det minsta Kvantum jag varit inne i.


Men för att vi lantisar inte ska tappa bort oss i detta nya, stora utrymme, har precis varje kundvagn försetts med en karta över hela den nya, stora butiken. Förutseende och bra!
Och lite gulligt tycker jag.

4 kommentarer:

 1. Det där med karta på kundvagnen var inte en sån dum idé faktiskt, innan rutten satt sig kan man ju gå i en evighet och leta efter havregryn även om butiken är ganska liten.

  Kul med ny butik! Hoppas att det var den gamla handlaren som byggde ut (förstod inte riktigt om det var så), annars lär väl denne snart vara utkonkurrerad....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var den gamla handlaren som inte bara byggde ut utan helt byggde nytt, på en helt annan plats med en egen stor rondell som infart. Det är grejer det må jag säga.

   Radera
 2. Vilken god idé med kartan!
  Nu får vi önska lycka till för hela det samhälle ni bebor så ni kan behålla er butik. Det är ingen självklarhet längre.
  Men om alla sluter upp och handlar där så går det säkert bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett växande samhälle och folk gillar sin nya butik, så jag tror att det ska gå bra. (Håller tummarna)

   Radera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!