söndag 11 november 2012

Experimentkycklingar


De här små dunbollarna fick också vara med och fira far idag, blott fyra dagar gamla. De tyckte att kameran var synnerligen intressant och pickade mer än gärna på den blanka linsen. I övrigt skuttade de runt, åkte kana och försökte hitta något ätbart ibland alla täcken, kuddar och barn den stund de fick vara med i firandet.


De är resultatet av ett experiment de här två. 
Äldste läste i somras en artikel om  en man som lagt ekologiska ägg i en äggkläckningsmaskin och fått kycklingar. Naturligtvis var detta något som skulle prövas.

Efter ett besök på Ica för drygt tre veckor sedan kom han hem med sex ekologiska ägg. Det är nämligen troligare att ekologiska ägg är befruktade än ägg ifrån burhöns. De hamnade omedelbart i äggkläckningsmaskinen och för fyra dagar sedan började ett av dem röra på sig samt pipa, strax därefter ytterligare ett. Några timmar senare låg där två små kladdiga kycklingar. Och efter ännu några timmar under värmeelementet var de dessutom torra, gulliga och duniga. Hans experiment gav med andra ord en 33 procentig utdelning, vilket han är mycket nöjd med.

5 kommentarer:

 1. Vad coolt! Har aldrig tänkt på det... hemägg, visst, men inte ekologiska från affären :)

  SvaraRadera
 2. Oj, jag har en låda med 150 ekologiska ägg....tänk om jag skulle testa jag också?;) Måste nog bygga hönshus verkar det som.
  Ljuvliga små dunbollar!

  SvaraRadera
 3. Nej? Men gu va roligt! Riktigt ekologiska kycklingar :)

  SvaraRadera
 4. Gud så gulliga! Nu känns det inte lika bra att köpa ekologiska ägg längre dock.
  Kram!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!