torsdag 15 november 2012

Isterbandssås till pasta

Maken är även denna afton på vift men nu har han även kryddat det hela med att lova bort mig som barnvakt, något jag måste förtydliga med att jag inte har det allra minsta emot, tvärtom. Då även en hoper grannbarn vistas i mitt hus bespisade jag hela tio underbara unga människor vid middagen. Maken, som lovat handla middagsmat, hade valt Isterband. Och jag valde vidare att göra pastasås av dem, för att få dem att räcka till flera.

Receptet på pastasåsen har jag hämtat ifrån Smålands kokbok, en mycket trevlig sak, både boken och såsen, och receptet tänkte jag dela med mig av här:

Isterbandssås
ca 10 port

800 g Isterband
3 gula lökar
4 msk tomatpure
3 dl rött matlagningsvin
2 dl gräddmjölk
1 tsk kummin
1 tsk koriander
ev salt

Ta ut korvinnehållet och släng skinnen. Fräs i stekgryta några minuter
Hacka löken och tillsätt
Fräs ytterligare en stund
Tillsätt resten och låt koka 10-15 minuter medan pastan blir klar
Servera!

Nu sitter mätta och lite trötta barn och tittar på Namny McPhee i väntan på sina föräldrar och jag har diskat upp och fått lite lugn och ro. Men nu ska jag allt upp och tränga mig in i den där myssoffan mitt ibland alla mysbarn.8 kommentarer:

 1. Kul med ett lite annorlunda pastasåsrecept. Det kan man aldrig få för många av. Kram

  SvaraRadera
 2. Det ser ut som ett tryggt gäng, mätta och nöjda. :-)
  <3

  SvaraRadera
 3. Åh vad mysigt med ett helt "gäng" små godingar! Det är det bästa; när huset fylls av små springande fötter, fniss, gapskratt, spel och lekar!

  Har länkat till dig idag! Det tog lite tid men du förstår varför när du läser. Har även jag fastnat för några av de bloggar du nominerat :)

  Ha en härlig helg!

  Kram Jessica

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!