söndag 11 november 2012

Fars dag

Att fira far är viktigt tycker jag. Naturligtvis bör man visa uppskattning alla dagar men att få en dag att göra det lite extra på är så bra. En dag att se fram emot, planera för och hela tiden med pappa i tankarna.

Det har gjorts armband och fina askar. Det har luskats lite diskret om pappas önskningar och det har planerats i största hemlighet. Fina kalsonger har valts ut och betalats med sparpengar likaså en årsförbrukning med disktrasor vilket har varit en ständigt återkommande men inte tidigare realiserad önskning ifrån fadern.


Att sedan väcka barnen och tillsammans göra pappas favoritfrukost, slå in de sista paketen, koka kaffet, tända ljus, allt så tyst det bara går. Att glömma sig lite ibland och bli lite för högljudd medan pappa ligger där och sover bakom den stängda dörren. Att sedan stämma upp i "Far, lille far vem är väl som du? Ingen i heeeelaaa världen!" med morgontrötta stämmor. Att se när barnen raskt lämnar över presenterna och ännu raskare kryper upp i sängen under faderns trygga armar och in under det varma täcket med en önskan om att han ska öppna just mitt paket först samtidigt som han ska hålla om sina pojkar. Det är en skön upplevelse så här i mitten av november.

2 kommentarer:

  1. Så mycket familjekärlek som ryms här. Härligt. Visst ska man tänka på sina nära och kära varje dag, precis som du skriver, men de här dagarna då vi blir påminda om att visa extra omtanke tycker jag om. De förgyller vardagen, för alla inblandade :-)

    SvaraRadera
  2. Så fint! Visst är det så! Det låter så mysigt. Och vad roligt med kycklingarna!!!

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!