söndag 18 november 2012

Återgäldad visit


De små experimentkycklingarna har fått flytta in i Hamley, undulatens, bur då de envisades med att ideligen hopp ur sin egen låda, springa runt och picka på sladdar och eluttag, rymma till Mellans rum samt gömma sig.


Hamleys kompis dog här för några veckor sedan så han har varit ensam och nedstämd sedan dess. Men sedan kycklingarna tog sin boning hos honom har han levt upp betydligt. Han har till och med varit på promenad på burgolvet vilket är en helt ny erfarenhet i hans liv, tog även en sväng in under värmeelementet men där var det trångt och klaustrofobiskt så hädanefter går gränsen vid just värmeelementet utkant.


För att vara så pass nyfödda, en dryg vecka blott, så är kycklingarna väluppfostrade får man lov att säga, eller så är de födda med goda manér inbyggda. Saken är nämligen som sådan att så fort den ena hade förmågan, den andra har inte kommit dit än, återgäldades nämligen Hamleys visit. När vi kom hem ifrån kyrkan idag ropade, nej viskade Mellan upp oss alla till Äldstes rum. Där, högt upp i buren, satt den lilla kycklingen och balanserade tämligen ostadigt på en sittpinne. Den hade skuttat ifrån pinne till pinne, en mycket våghalsig bravad för en sådan liten skapelse. Men när kunskapen väl var förvärvad har kycklingen idkat den hela eftermiddagen. Vingligt och vågat och Hamley tittar på.


Så gör även den lilla, som ännu inte behärskar konsten, men ifrån en betydligt lägre horisont, ifrån värmeelementet.

15 kommentarer:

 1. Vad mysigt med kycklingar! Tur att Hamley fått lite nya kompisar... hihihi!

  Ha en härlig måndag!

  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bra det. Vi får väl se hur länge de kan bo kvar där, de kommer ju att bli betydligt större med tiden.

   Radera
 2. Härligt!
  Kul med små pippifåglar! Tänk ändå vad som finns i ett ägg:)

  SvaraRadera
 3. Så gulligt! Och fascinerande. Samspelet mellan olika djur och mellan djur och människor har alltid förundrat mig. Som här... Hur undulaten och kycklingen upptäcker varandra och varandras världar. Hur de säkerligen på något sätt kommunicerar fast de är så olika. Fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen spännande och lite oväntat.

   Radera
 4. Men så sött!!! Och vad kul för Hamley att få nya vänner :)

  SvaraRadera
 5. Jösses så sött! Ja tillsammans når man långt...tänk vilket radar par :)
  Kram Sussi på Stolpås

  SvaraRadera
 6. Vad fint!
  Och vad himla härligt med Disneyland, de kommer verkligen att älska det! Kan nästan säga att jag nog skulle själv haft roligare om jag hade haft barn. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kommer bli kanon. Härligt att ni hade en rolig dag där.

   Radera
 7. Tänk vad lite sällskap kan göra mycket, även för en undulat! Så sööta!
  Ha det gott!
  Kram Helen

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!