torsdag 18 juni 2015

Piondagen

Jag hörde på radion i morse att det var piondagen idag.


Den dagen har tidigare gått mig helt spårlöst förbi. Det kan bero på att vi satte två små buskar i vår gamla trädgård men de blommade aldrig trots åtta år i jorden.


Men så kom vi hit, till vår nya gamla trädgård, vi klippte och gallrade i våras och så ploppar det upp allsköns härligheter bara solens strålar nådde ned.


Däribland ett flertal pioner i olika kulörer. De är lite medtagna och har inget stöd i livet, därav ligger de mest och kryper långt ned i den andra vegetationen.


Jag har en plan att gräva upp dem till hösten och plantera dem soligt, tillsammans och utan konkurrens samt bygga fina stöd av restvirket ifrån våra golvbrädor.


Men plocka in dessa maffiga skönheter kan jag ju göra redan i år. 
Och njuta dem.


Denna trädgård bjuder verkligen på de underbaraste överraskningar. Det enda jag tror att jag sökt utan att finna är löjtnandshjärtan. I övrigt har trädgården nog alla de gamla växterna jag så länge har önskat. Och i myckenhet dessutom.


Det är inte bara pioner som plockats idag. I Äldstes frånvaro får jag även plocka ägg och de är allt bra vackra de med, men på ett helt annat vis.

5 kommentarer:

 1. Underbart med pioner! Här har dom en stund kvar innan dom blommar. Gillar vasen, jättefin, och det ser fint ut inne också :) Trevlig midsommar önskar jag dig och de dina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vasen är ett fynd ifrån Kupan i Nässjö.
   Trevlig midsommar till dig också.

   Radera
 2. Pioner är så otroligt vackra! Mjuka och väldoftande blommor. Härligt att ha sådana i trädgården!

  Önskar dig en fortsatt fin midsommarhelg...

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara pioner i olika färger! Jag tror det blir fantastiskt att plantera om dem i grupp - vilket blickfång de kommer utgöra i trädgården! Jag måste dock fråga, för nu har jag suttit och stirrat på den näst sista bilden med pionvasen - vad är det som hänger ner från kanten??? Det ser ut som ett finger, och ju mer jag stirrar desto mer får jag det till att vara ett finger. Tanken har liksom låst sig vid denna lilla extremitet, och hur gärna jag än vill ha det till ett blad så går det inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte ett finger utan ett öra! Alltså ett handtag och det sitter ett likadant på andra sidan. Jag var tvungen att titta igen och jag förstår att du ser ett finger vilket med de glasögonen på ser ytterst makabert ut!

   Radera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!