onsdag 17 juni 2015

Salsiccia med rosmarinstekt nektarincouscous

Så här i sommartider vill man ju äta god mat men lusten att stå vid spisen i många timmar finns inte riktigt där.  Då är en bra kombination av lättlagat och gott alldeles utmärkt och här kommer ett sådant recept. Jag utgick ifrån ett av ICAs recept och la till och drog ifrån lite på eget bevåg.


Salsiccia med rosmarinstekt nektarincouscous
5 port

10 råa Salsiccia
Pärlcouscous för 5 personer
12 nektariner
2 msk olivolja
8 rosmarinkvistar
160 g ädelost
flingsalt
svartpeppar
crema di balsamico

Sätt ugnen på 225 grader
Låt korven sakta steka på svag värme medan du gör nedanstående
Koka couscousen enligt anvisningar på paketet
Skär nektarinerna i klyftor, det är enklare om de är i stadiet precis innan saftigt supermogna
Hetta upp olivolja och rosmarin ordentligt i en annan stekpanna och tillsätt därefter nektarinerna
Låt dem steka i ca 3 minuter och tillsätt den färdigkokta couscousen
Rör runt ordentligt och häll över blandningen i en ugnsfast form.
Smula sedan över ädelosten och låt stå i ugnen till dess osten smält och korvarna är klara.
Ta ut formen, strö över flingsalt och svartpeppar samt ringla över balsamico
Lägg korvarna i formen och servera med ett gott bröd.

Rätten uppskattades av alla runt bordet oavsett ålder.

3 kommentarer:

  1. Mums! Det ser gott ut. Blev det något över Hanna? :) Glad Midsommar.

    SvaraRadera
  2. Tack! Precis såna recept behöver jag...

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!