lördag 20 juni 2015

Nästan en juldag

Jag brukar säga att juldagen är min favoritdag av årets alla dagar eftersom det är en stilla dag. En dag då huset är fint, alla är nöjda och lagom upptagna med sina julklappar samt kylen är full av färdiglagad mat. 

Denna midsommardag blev lite som en juldag, fast helt annorlunda ändå, men en stilla och behaglig dag.


På förmiddagen for maken och sönerna iväg och spelade minigolf. Själv var jag hemma och bara var. När de återvände åt vi gott av gårdagens rester i ett svagt, ljummet sommarregn medan göken helt galsjuk gol så snart inte regnet blev för intensivt.


För att därefter bilda hög i soffan med varsin bok och en varsin kopp kaffe. Jag misstänker dock att maken fått en släng av narkolepsi för mitt i olika konversationer har jag fått snarkningar till svar vid ett flertal tillfällen. 
Eller så har jag helt enkelt bara varit tråkig.


Plötsligt smällde åskan till ordentligt och därpå följde ett kolossalt kraftigt regn.
Yngste och jag rusade tjutande ut till studsmattan.


Och hoppade och skuttade, voltade och trillade medan vattnet både strömmade uppifrån och plaskade underifrån.
Tydligen är jag rolig att hoppa med på grund av att jag är jättetung och därför generar mycket god studs åt sonen.


Plaskblöta in på bara kroppen sprang vi skrattande in, bytte om och gjorde varm choklad av de allra godaste chokladpullor vi fått till skänks av en vän som arbetar på chokladfabrik.


Att lite huttrig dricka varm choklad och spela luffarschack med fadern medan regnet öser ned utanför, det är allt bra mysigt det!


Solen kom på besök framåt kvällen, liksom farmor och farfar.
Hur farmors tyngd är framgick inte men av skratten att döma var hon i vart fall rolig att hoppa med. 

8 kommentarer:

 1. Har läst lite bakåt hos dig om ert midsommarfirande. Så mysigt ni haft det! Det absolut viktigaste är att man får fira tillsammans med de man tycker om. Midsommar är en lagom jobbig mathelg med inte så mycket förberedelser. Det blir tid för alla att umgås och njuta. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen det viktigaste! Och det blev så. Hoppas du haft en underbar midsommar med dina juveler.

   Radera
 2. Så skönt med såna dagar! Och en farmor som hoppar i studsmattan, det är inte dåligt det.

  Ni har så fint i ert hus! Har ni tapetserat om eller var det såna mysiga tapeter när ni flyttade in?

  På tal om mitt inlägg: vad skönt det måste vara att känna sig så säker på sin tro som du gör. Är du uppvuxen i ett religiöst hem?

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!
   Lite svar: Tapeterna på bilden var här när vi flyttade in. I den delen som är ifrån 1600-talet var det mycket varsamt renoverat med ambition att återskapa så mycket som möjligt. Dock är tapeterna klistrade på väggen, inte spikade som var brukligt på den tiden. I delen ifrån 1800-talet hade förra ägaren valt tapeter efter den tidens mode så där håller vi så sakteliga på att tapetsera om.

   Vad gäller min tro så är det min fasta klippa i livet när mycket annat snurrar runt, så svaret är ja, det är oerhört skönt att vara trygg i Gudstron. Jag är uppvuxen i ett kristet hem och kom i väldigt unga år fram till att det var Jesus jag skulle följa. Jag har aldrig ångrat det beslutet, inte tvivlat på det heller även att många existentiella frågor rådbråkats i mitt huvud. Frågor vad gäller trosutövning och en del som undervisats i kyrkan men min egen Gudsrelation har som jag beskrev ovan, varit en fast grund för mig genom livets vindlingar. En trygg och stadig hand att hålla i.

   Det var ett litet svar på en oerhört stor fråga. Undrar du mer så försöker jag gärna svara.
   Stor kram!

   Radera
 3. GRATTIS till nyöppnade butiken :)! Läst ikapp lite här och upptäckte att jag missat denna händelse. Jag vill önska dig lycka till!

  Det ser ut att ha varit en rolig idé att hoppa studsmatta i regnet. Kanske det blir Värsta Nya Grejen ;)? Själva äger vi ingen studsmatta men jag förstår att det är en populär sysselsättning fortfarande, med alla sina år på nacken nu, eftersom många fortfarande har dem i sina trädgårdar.

  Ha en fin ny vecka!
  ~ Maria ~

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack!!!
   Det är roligt och spännande och har börjat röra lite på sig i verksamheten.
   Studsmatta är en rolig tingest. Då våra stora pojkar verkligen är stora nu så har vi köpt en matta ifrån Trampolinspecialisten. De slår nämligen i marken på de lite billigare varianterna. Här har den placerats under de 300 år gamla lindarna vars grenar får stå till tjänst med att hålla upp lianer. Gossarna klättrar upp i trädet, kastar sig ut, svingar sig i lianerna och faller ned i studsmattan. Själv håller jag mig till ordinärt hoppande. Och det är roligt, i regn som i sol.

   Radera
 4. Vilken härlig dag! Och att hoppa studsmatta i regnet verkar till att generera en massa skratt, så det får jag prova någon gång...har dock ingen studsmatta. Kul med en farmor som också hoppar :)

  Ha det nu fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gärna komma hit och låna vår. :)

   Radera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!