lördag 20 juni 2015

Oplanerat lyckad midsommar

Vår första plan var att fira midsommar bara vi, stillsamt och enkelt. Inte för att vi så gärna ville vara ensamma utan mer för att orken att bjuda inte fanns. Men så ibland blir det inte som man tänkt sig utan som man egentligen vill, helt utan att man behöver anstränga sig.

Det började med att mor och far undrade om de kunde komma hit då deras midsommar inte riktigt utföll som planerat. Självklart kunde de det, bara de hade överseende med att det inte var så välstädat och fixat. Vi kom överens om att umgås kunde vi göra ändå.

Och så fortsatte det. Vi var flera som ville men inte riktigt orkade, som ville men som inte hade planerat något speciellt. Vi plockade ihop lite var, skapade en midsommar tillsammans av det vi förde med oss och av vår gemenskap i den trädgård och det hem som numer är vårt och som är gjort för gemenskap.


Startade gjorde vi dock på grannbyns idrottsplats med midsommarstång, dragspelsmusik och ringlekar samt picnic. Regnet var vänligt nog att hålla sig borta även om solen gjorde detsamma så hade vi det skönt.


Enkla röror blir fantastiska till färskpotatis.


Även vår hönsrädda lilla höna Kiwi fick följa med. Hon hör ju mer eller mindre till familjen och om andra tar med sig hundar och allsköns husdjur kan väl vi ta med hönan.


Kärleksfulla famnar och händer såg till att även Kiwi fick förplägnad enligt behov och önskemål.


Så meddelades att det var dags för stångresning och dans varpå sällskapets yngre klientel reste sig och gick iväg och vi som inte önskade svänga våra lurviga tog kaffe och kaka.


I somliga ben sprätte det så dant att det inte gick att hålla sig utan dansen började redan vid filten och fram till stången också. Han liksom värmde upp lite.


Alla som ville fick dansa.


Och alla som ville fick njuta av att titta på.När firandet var till ända for somliga lövade vagnar hemåt, men då vi bor i grannbyn gick ingen skjuts hela vägen så vi fick åka och plocka upp resenärerna lite här och där i grannskapet då de inte for på samma vagn allesammans.


Mor min hade ingen krans men löste detta med huvudbonad på annat vis.


Och jag fick min krans av schersmin och även att de inte var fullt utslagna så doftade de ändå underbart.


När vi kom åter hem fick kransen bli bordsdekoration istället och ackompanjera


min mammas fantastiska jordgubbstårta.


Därefter förflöt dagen lite som man önskade i fin gemenskap, lite kubb, lite vila för dem som behövde, samtal och skratt.Och så grillning naturligtvis.


Trots att regnet fortsatte hålla sig undan valde vi att sitta inne, temperaturen var inte alltför hög.


Alla valde dock inte att vara inne. Det finns många roliga aktiviteter att sysselsätta sig med även när klockan är sen. Och olika åldrar tillsammans är bra härligt att se. Det kommer som fram lite olika sidor då.


Avslutade gjorde vi med en omgång TP. 
Därefter var det kudden som fick sällskap.
Tänk så lyckat det kan bli lite oplanerat, lite knytkalas om det bara är trevliga människor som villigt bjuder på sig själva och tar varandra för dem vi är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!