onsdag 3 juni 2015

Nystart

Jag har tänkt lite över min framtid och kommit fram till att jag, för att må bra behöver lite mer frihet och möjlighet att styra över min tid än ett mycket roligt jobb, som tar min tid mer än 8-17,  fem dagar i veckan. Därför valde jag att kliva av chefsjobbet samt att gå ned i tid till 50%. 

För en del så förefaller detta som ett steg tillbaka men jag känner tvärtom, att jag tar ett steg framåt, mot det som passar mig, passar oss som familj. Vi har nu flyttat till ett hus med mer livskvalité och mindre kostnader och det öppnar för denna möjlighet.

När vi har funderat vidare så har jag och maken kommit fram till att jag nu har möjlighet att våga testa min dröm. Jag har alltid, eller åtminstone sedan elva års ålder, älskat att hålla på i köket med både matlagning, bakning, syltning och saftning. Jag njuter av att få testa nya saker, finjustera och komponera och någonstans djupt inne i mitt hjärta har en liten dröm funnits om att kunna omvandla detta intresse till en rörelse. Jag har nog inte riktigt trott på mig själv, att det jag kan åstadkomma ska vara tillräckligt bra för att någon ska vilja betala för det. Men jag har tagit det stegvis, börjat sätta etiketter med namnet Hemkära Hanna på och ge bort, bollat fram och tillbaka med maken och fått påhejningar av vänner.

Så nu har jag samlat mod och hoppat.
Jag har startat mitt företag och i nuläget har jag tre produkter i mitt sortiment.


Ketchup


Apelsinmarmelad


Och BBQ-sås

Samtliga är noga prövade, omgjorda och förfinade och nu tycker jag att de är riktigt bra.
Mitt första försäljningstillfälle som egen företagare blir på Husaby marken på lördag, där för övrigt både "Ring så spelar vi" och "Melodikrysset" kommer att sändas ifrån. 
Det känns lite bra att börja på just denna marknad eftersom jag varit knalle där förut, dock utan företag.
Därefter hoppas jag att det kommer att rulla på så smått.

11 kommentarer:

 1. Stort grattis till ditt nystartade företag. Jag tycker du är väldigt klok som följer din dröm. Jag väntade med det tills jag blev pensionär, men nu är jag igång. Jag sydde olika saker och sålde jämsides med jobbet, men det blev lite väl mycket många gånger. Nu bestämmer jag själv takten. Lycka till med försäljningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt att du är igång nu i alla fall. Jag vet inte om jag är klok eller oklok men nu kör jag, även om det går lite långsamt i början.

   Radera
 2. Vad roligt att du tar steget! Helt rätt! Och jag tror verkligen på din idé! Tror du kommer sälja jättebra på marknaden.
  Heja dig!

  SvaraRadera
 3. Heja Hanna!
  Bamsestort grattis och mycket lycka på färden önskar jag dig!
  Härligt när man kan följa sitt eget hjärtas röst och hela familjen är med på noterna.
  Synd att det är så lång väg till marknaden på lördag! :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Karin!
   Ja, utan familjen så går det inte.
   Du får lyssna på radion, kommer de förbi vårt stånd skall jag hälsa till dig.
   Kram

   Radera
 4. Men vad kul! Jag tror på dig. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Men vad kul! Jag tror på dig. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Men vad kul! Jag tror på dig. Lycka till!

  SvaraRadera
 7. vad roligt att höra! Grattis kära vän, och vi köper gärna några varor nästa gång vi ses! /Magdis o C:o

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!