fredag 8 maj 2015

Inte bara romantiskt

Det här att bo på landet i ett gammalt hus är en dröm som gått i uppfyllelse. Dock är det nog på sin plats att nämna att livsstilen inte enbart bjuder på romantiska ögonblick.

I morse fanns plötsligt inget vatten i kranarna. Diskmaskinen tjöt ilsket för att den inte kunde utföra sina arbetsuppgifter utan tillgång på nämnda vätska och felsökningen satte genast igång. Det visade sig att säkringen till vattenpumpen gått och vi hade inga i rätt ampere hemma. Således genomfördes morgontvagningens början av en tur till den gamla handpumpen i trädgården med en hink i högsta hugg, in igen och så som sagt tvaga sig. Vattnet hade en allt annat än genomskinlig färg, såg mest ut som rabarbersaft faktiskt. Ja, ja, lite renare blev jag väl dock.

När så fadern skulle ta sönerna till respektive busshållplats och skola slog Yngste armarna om mig, snusade några extra gånger och utbrast:
Mamma, du luktar så gott! Som när jag var liten!

Jag kanske borde ha duschat lite oftare i gossens späda år om jag då bar en doft av grumligt vatten som stått stilla i något år eller så.


Vi lämnade dock hemmet fullt förvissade om att maken skulle införskaffa erforderliga säkringar och allt skulle ordnas framåt eftermiddagen.
Så blev det inte.

Jo, maken införskaffade de rätta säkringarna men då en sprillans ny brann av fortare än den satts på plats insåg han att felet låg någon annanstans. En kopplingsdosa med brunna kablar visade sig vara boven i dramat.

Tja, vad gör man?
En fredagkväll utan allt för djupa kunskaper inom elektronik och framför allt utan de rätta grejerna.

Jo, dricksvatten har vi  fått hämta hos en granne och spolvatten till toaletterna ...
Nu kan man få se familjen i gåsmarsch, med alla hinkar huset har att erbjuda, ner till trädgårdens handpump för att där pumpa för fulla krafter och så fylla på alla ämbar, därefter i gåsmarsch tillbaka in i huset med fulla hinkar, var och en efter sin storlek och styrka samt eventuella handikapp. På badrummen står de sedan på rad, hinkarna alltså, och efter ett tag kan man se roliga mönster i de odefinierade partiklarna som hunnit sjunka till bottnarna och därmed förbättrat sikten i vattnet något. 
Något att roa sig med när man ändå sitter där.

Så kan det gå till i ett gammalt hus på landet.

7 kommentarer:

 1. Det finns för och nackdelar med allt. Här är det tufft att hitta ljusglimtarna förutom yngstes spontana och ärliga kommentar. Samarbete, frisk luft, starka ben och armar, kanske stjärnklart om man tar en runda sent på kvällen, att alla njuter extra mycket när allt är som vanligt igen, man lär sig att inte ta allt för givet. Där blev det stopp i jakten på positiva saker. Jag hoppas ni får det fixat så snabbt som möjligt. Tänk vad viktigt vatten och värme är. Helgkram Bosse

  SvaraRadera
 2. Hellre utan vatten än stopp i avloppet....då kan man inte gå på toa alls...Det är roligt att bo i hus ;)

  SvaraRadera
 3. Så långt tänker man aldrig. Det var kanske vardagsmat förr i tiden, men knappast något som vi fått känna på så mycket. Hoppas ni får det fixat snabbt, men jag tycker ni verkar ta det lugnt och bra. Era söner är verkligen hjälpsamma och tänk vilken komplimang du fick. Kram

  SvaraRadera
 4. Heeej! Vad roligt att du skriver igen och vad roligt att få ta del av livet i ett gammalt hus på landet. Det ser ju jättemysigt ut, ja, inte hinkarna och det där men det andra. Vad skönt att vara på plats.
  Läste att du gått in i väggen, fy sjutton, hoppas att det känns som om det går åt rätt håll nu.
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 5. Ler lite när jag läser det du skriver. Inte för att det är roligt utan av igenkännande. Som mest skoj hade vi nog när röret till expansionskärlet gick sönder och det droppade vatten genom kökstaket. Så här i efterhand kan vi skratta, men attans så jobbigt det är att genomleva. Hoppas att det löser sig snart. Liza

  SvaraRadera
 6. Haha, jag ler när jag läser delar av texten. Och åt din härliga humor. Men tänk va gött att ni i alla fall har en gammal vattenpump på tomten! Och när det blir sådär knasigt så brukar man alltid kunna le åt det i efterhand och lite mysigt på något vis brukar man kunna ha haft också mitt i allt galet =)

  SvaraRadera
 7. Haha, jag ler när jag läser delar av texten. Och åt din härliga humor. Men tänk va gött att ni i alla fall har en gammal vattenpump på tomten! Och när det blir sådär knasigt så brukar man alltid kunna le åt det i efterhand och lite mysigt på något vis brukar man kunna ha haft också mitt i allt galet =)

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!