måndag 22 april 2013

Utflykt och mera översvämning

På söndag efter kyrkan sken solen så härligt och ingen av oss hade någon större lust att fara hem. Vi beslutade oss för en utflykt till Ulva Kvarn. Ett mysigt ställe med hantverk och loppis, restaurang och ett litet fik. Med andra ord ett gemytligt ställe att spendera en solig söndagseftermiddag på.


Men med risk för att vara tjatig. Det var bra översvämmat även där. Jag hade bara mobilen att ta kort med men jag kan bara inte låta bli att lägga ut dem trots att de lämnar lite övrigt att önska vad gäller kvalitén. 

Dessa bord bjöd på fotbad till kaffet.


Och Yngste konstaterade att man kunde ordna dagens dusch bara genom att stå ovanför fallet på andra sidan. Så vild var den i vanliga fall ganska stillsamma ån.


Då vi inte ansåg oss behöva fotbad denna dag valde vi en lite högre belägen matplats. Med utsikt över gräsmattan, eh, nej jag menar ju dammen.


Gossarna tyckte att även modern skulle vara med på bild. I bakgrunden syns kvarnen som nu inhyser en mycket trevlig restaurang, ett glasbruk och en trevlig Antik- och kuriosabutik.


Vissa av oss äter lite snabbare än andra och då var det dags att glida nedför ledstången. Och varför göra på det gamla välbeprövade viset att fara med rumpan först när man kan testa att ha näsan framåt istället?


För att det är mindre risk för haveri om näsan kommer sist. Men nu vet han det av egen erfarenhet också.


Vi skippade promenaden ut på udden denna dag dit där som vi i somras satt och badade fötterna, långt där ute på udden, där borta där träden tar slut.

3 kommentarer:

 1. Visst valde ni rätta bordet. Det är trevligt med fotbad men helst i annan temperatur. Blir det såhär varje vår eller är detta ett extremt år på grund av all snön?

  SvaraRadera
 2. Du ser ut som ett sagoväsen!

  Och kära nån vad mycket vatten! Blir det lite varmare kan ni kanske ta er ett dopp :-)

  SvaraRadera
 3. Oj, så mycket vatten! Tur att ni fann någonstans att sitta ändå. Det du berättar finns inuti kvarnen låter väldigt lockande. Jag gillar loppisar och antikställen. Det öppnar upp fler och fler nu när det går mot vår. Ibland är det lite svårt att välja vart man ska åka. Jag vill ju se allt! Kram

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!