tisdag 9 april 2013

Skogsäventyr

Mellan gick till skogs igår, i sällskap med tre grannbarn. De gick djupare in i skogen än vi vanligen gör, dit bort vi ibland går på längre utflykter.

Senast vi var där, i höstas, fann vi vildsvinens gyttjepöl. Detta var naturligtvis spännande och något Mellan ville visa sina kamrater. Bäst de gick där och sökte efter pölen ropade en av dem: Titta ett vildsvin!

Han uppnådde önskad effekt var gång och till slut blev hans syster riktigt arg på sin bror och deklamerade bestämt att från och med nu struntade hon minsann i hans varningar.

Då såg plötsligt Mellan de oväntade! Aldrig hade han förväntat sig detta. De är ju skygga djur som vet precis hur man undviker att bli sedda av människor. Men där var de likväl, hela fyra vildsvin på rad!

Titta, vildsvin! Utropade han. Två reagerade medan den tredje trodde att även han tagit upp de falska varningarna. Hon förstod dock allvaret när de tre gossarna i hennes sällskap lade benen på ryggen och sprang. Den tidigare falskvarnaren fick fatt på ett träd att klättra upp i och de övriga tre for upp på en stor sten. Trädklättraren slutade dock inte klättra förrän han var så högt att trädtoppen började böja sig, då först andades han ut. De övriga tre stod tryggt på stenen och iakttog grisarnas flykt åt motsatt håll.

Gissa om middagen ackompanjerades av livfullt berättade beskrivningar, i mun på varandra, där den enes aspekt fylldes i av de andras.

(Bilden är tagen ifrån nätet)

8 kommentarer:

 1. Mäktigt! Vi har dem precis utanför fönstret på kvällarna, vi hör dem när vi ska sova och om vi tittar ut står de och äter under fågelbordet. Men det är inte kul för de brukar vända på hela gräsmattan titt som tätt och det ser ut som om man gått fram med plog, fast stökigare... Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilket äventyr!
  Till all lycka så har vi inte vildsvin här, men hos sonen i Roslagen har vi sett hur duktiga de är på att plöja...himmel hur det kan se ut där ibland. Kanske de skulle vara lämpliga som jordfräsar? Fast lite tamare än de är:)

  SvaraRadera
 3. Oh så skoj! Jag har aldrig sett vilda svin...

  SvaraRadera
 4. Vilken spännande skogstur! Vildsvinen som gick runt i trädgårdarna här i grannskapet har försvunnit, och det är jag inte speciellt ledsen för.

  SvaraRadera
 5. Oh, jag är livrädd för vildsvin. De kan ju bli riktigt riktigt arga (och farliga). Minns en gång på en klassresa i 5:an där hela klassen samt två fröknar blev jagade av en arg suga. Vi var alla på cyklar men usch vilken panik vi hade. Men spännande var det ju så att vi pratar fortfarande om det på våra återträff.

  Kram,
  C.

  SvaraRadera
 6. Jag skulle också klättrar högst upp i ett träd!
  :)

  SvaraRadera
 7. Precis som Peter och vargen, men i en ny modern tappning. Sensmoralen visar sig stämma. Tur att ingen kom till skada här, vare sig gossar eller får.

  Den här berättelsen kommer att etsa sig fast hos mig, precis som den dråpliga tårtincidenten har gjort.

  Tack för det :-)

  SvaraRadera
 8. Underbart!
  Säger jag som är rädd för vildsvin och som bor där vargen i veckan tagit en hund och som ännu senare i veckan orsakade olycka på E6 alldeles där jag bor. Lilla H som älskar att gå i skogen... Slut på det nu känner hariga jag...

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!