måndag 29 april 2013

Soligt Paris

Denna morgon blev en lugn och skön morgon. Yngste och make återvände med härlig frukost vilken vi inmundigade i solskenet med våra båda franska balkonger på vid gavel. Egentligen är nog alla slags balkonger franska här men de denna lägenhet har är sådana vi vanligen kallar franska balkonger. Mellan tycker det är urknasigt att ha så små balkonger att absolut inget ryms på dem. Själv tycker jag att de är härliga, i synnerhet i morgonsol.

När vi ätit både länge och väl bar det av till Eiffeltornet. Det var rejäla köer men långt ifrån så illa som det kan vara. Dock krävdes det e n stor portion tålamod och det kan i vissa fall vara en bristvara hos delar av familjen. Maken erbjöd sig ridderligt att köa på egen hand till att börja med och vi andra gick och tog en glass i parken ibland blommande magnolior, rodhodendron och andra tjusigheter.

Det är en upplevelse att fara upp, upp i dessa hissar. Gå däruppe i det genombrutna tornet tillsammans med människor ifrån jordens alla hörn. Lite avundsjukt kika in i Gustave Eiffels lägenhet högst däruppe, avundsjukt ända till man kommer på hur jobbigt det måste vara att behöva springa ned alla de där tusentals trappstegen för att kompletteringshandla. Tjusig utsikt hade han i alla fall.

Nere igen hamnade vi rakt i en marknad vid Seines strand där de sålde en massa spännande mat och andra saker. Vi intog diverse olika saker till lunch och jag smakade där mitt livs första Carnelle något jag gärna gör igen.

Paris bjöd både på skönhet och fulhet denna dag, även om fulheten var lite rolig. Och föraren kan ju glädja sig åt att inte vara innehavare av en cabriolet.3 kommentarer:

 1. Tack Hanna!
  Det är så roligt att följa med på det här sättet. Hoppas att ni får en lika fin fortsättning på pojkarnas julklapp:)

  SvaraRadera
 2. Ni verkar ha det underbart! Är bara lite avis när jag sitter här med en tenta om fyrtiotalismen! Hälsa alla med en stor kram! Hoppas ni får en underbar fortsatt semestertripp! Paris på vårkanten verkar inte vara någon dum idé! Kram / K

  SvaraRadera
 3. Vilken dråplig bild på bilen! Trist att komma ut på morgonen och mötas av den synen... Men den måste ha stått där ett tag, eller så har fåglarna varit väldigt flitiga.

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!