lördag 6 april 2013

Picknick

En picknick stod på önskelistan denna dag. Och visst är det ljuvligt med lov och ledighet. Dagar utan så många måsten, dagar med utrymme för att njuta. Vi packade således ryggsäcken, eller ryggsäckarna, då Yngste ville ha en egen, och traskade iväg till Berget. Berget det är i vårt flacka landskap högsta punkten på en rullstensås, inte så förskräckligt hög men trevlig ändå, och solig.

Där satt vi och njöt vårt fika i fulla drag. Kaffe och bullar, och så clementiner och lite choklad. Dagens tidning var med så medan pojkarna gick på tussilagojakt, vilken sedan utvecklades till diverse aktiviteter satt jag där på höjden och njöt ytterligare, av deras lek, solen, mitt kaffe och så tidningen förstås.

Mellan gjorde mig sällskap efter ett tag. Låg där i mitt knä, helt stilla, vilsamt, länge. När så Yngste fick trängande behov vilket nödgade oss till hemgång, ville Mellan ligga kvar där i solen. Naturligtvis fick han det. Han har alltid tyckt om att sova ute den gossen. När han med råge vuxit ur sin vagn, som pyttis, fick jag bädda med filtar i en trädgårdssoffa som stod ute även på vintern, för hans middagslurar. Det var kanske något av det han återupplevde idag. Skönt hade han det i vilket fall. Och har han inte gått därifrån, så ligger han väl där och har det gott ännu.

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Dem e väl egentligen vare sig små eller mina..men det känns ju så i hjärtat ibland:)

   Radera
 2. Så härligt med picknick i solen! :-)

  Här kommer vi ju inte så långt än. En promenad till lekplatsen bakom nästa huset är som ett maraton för små ben. Som tur har vi alltid lite fika med oss så att vi orkar hemvägen med.

  / C.

  SvaraRadera
 3. Så härligt med picknick. Receptet på korvbröd har jag skrivit av, och jag ska prova det en gång rasmus är här. han gillar att gå ut i skogen och ha fika med. Kram

  SvaraRadera
 4. Låter som en alldeles underbar dag! Fint att få se ditt sprakande, röda hår också.

  Jag är också en utesovare, har varit sedan barnsben (ja, innan jag ens kunde stå på dem). Här på huset har vi en balkong där jag ibland drar ut liggunderlag och sovsäck under sommarnätterna. Annars slumrar jag gärna en stund mitt på dagen på en torr plätt i trädgården. Det är något alldeles visst med att sova i friska luften.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen något visst med att sova ute! I somras lassade vi ut madrasser, täcken och kuddar på balkongen och sov ett par nätter till barnens förtjusning.. Och vilket underbart hår du har!

  SvaraRadera
 6. Å picknick så mysigt, det var verkligen alldeles för länge sedan sist. Men nu är snart våren här på riktigt och då.....

  mintekopp.se

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!