söndag 20 oktober 2013

Att ta in årstiderna

Vi letade fram våra ylleunderställ ifrån garderobens bakersta gömmor och gick ut i den skymmande kvällens kyla. Bredde ut liggunderlag på den kalla marken som fortfarande hade snöfläckar här och där efter gårdagens snöfall, och tände en eld.


Det är speciellt när vädret slår om. 
Det väcker en känsla av att vilja vara ute, att riktigt ta in det nya vädret, den nya årstiden.
Vi satt där runt den lilla knastrande elden, huttrade lite på ryggen och var varma frampå. Stjärnorna visade sig en efter en på den alldeles klara, svarta himlen. Vi grillade vår korv och vi petade i elden med grillpinnarna, så där som man gör när man umgås runt en brasa. Vi tittade på "kärringskvaller" på ett av vedträna och experimenterade lite med att elda gräs och socker. Vi satt där och lät vintern komma in i oss efter denna synnerligen korta men vackra höst.

Just då, just där, på gränsen mellan trädgården och skogen, kändes det som att det inte fanns något bättre sätt att äta kvällsmat på. Och ingen godare mat att äta än korv med bröd.

8 kommentarer:

 1. Så mysigt det låter när du beskriver det så fint.
  Kram/Gunsan

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt med lägereld och grillad korv. Kram.

  SvaraRadera
 3. Så vintern har redan kommit till er? Här tycker jag fortfarande att det är höst. Satt på tåget mot Stockholm i går, som tog omvägen över Västerås. Där någonstans i krokarna såg jag ett tunt pudertäcke.


  Håller med dig om att det är något speciellt när vi går in i en ny årstid tillsammans med naturen. Avslut och pånyttfödelse, tänker jag.

  Kram och hoppas ni har en fin söndag!

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart sätt att välkomna och bekanta sig med den nya årstiden. Så mysigt!
  Kramar och fortsatt fin söndag!

  SvaraRadera
 5. Men åh! Nu känner jag igen att jag vill vara med!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken hemtrevnad du sprider, tack! Det är lätt att se det framför sig, och vara med=)

  SvaraRadera
 7. Mysigt sätt att bjuda in den nya årstiden på. Det är något visst med att grilla korv vid en lägereld. Blir sugen på att sätta mig ner vid elden och sticka in en pinne... minns när det gick fel ibland och korven gick i två bitar. Antagligen för att jag lekt för nära elden.

  SvaraRadera
 8. Vad myysigt det låter och ser ut! Och vad fint att välkomna vintern och ta mer eller mindre adjö av hösten...

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!