onsdag 11 januari 2012

Slåss mot drakar

Nu är jag arg!
På två stora drakar, nämligen på Media Markt och på Bosch.
Om jag ologiskt börjar med den sistnämnda så köpte min mormor en hushållsassistent från Bosch i början av 70-talet. Hon var en mycket flitig och duktig hemmabagare och använde sin maskin mycket och ofta. Denna assistent är fortfarande i bruk hos min syster. 

När vi gifte oss, för tretton år sedan, fick vi en Bosch Hushållsassistent. Den har nyttjats flera gånger i veckan och drog, som tidigare beskrivits i bloggen, sin sista suck den 22:a november. Den 23:e november fick jag en ny Bosch Hushållsassistent av maken. Jag var så glad när jag använde den, jag var glad två gånger, för vid tredje användningen började den dunka för att sedan lägga av helt.

Utifrån denna, i och för sig ganska smala empiriska, kvalitativa studie, drar jag slutsatsen att Bosch kraftigt dragit ned på kvalitén under årens lopp. Men de har definitivt inte dragit ned på priserna i samma proportion. Och de som blir glada av detta är väl endast de kortsiktiga aktieägarna. Jag som kund och användare blir då bara väldigt arg och irriterad!

Den andra draken, Media Markt, där skrället inhandlades, tar minst fem veckor på sig för att lyckas fastställa problemet och utifrån det sedan bedöma lämplig åtgärd. Frågan är om de skickar apparaten med båt till Kina där någon billigare tekniker undersöker den och sedan returnerar via båt tillbaka? Att en manick, som var i min ägo i två veckor, ska vara på avigvägar i mer än fem veckor innan jag kan få tillbaka en funktionsduglig apparat, vi har betalat för, det är för denna dåliga kvalité och service jag blir så arg!
Och för att jag som ensam kund inte har så mycket att sätta emot dessa drakar, mer än att skriva här och klaga i deras kundtjänst.

I ren bakabstinens har jag nu börjat tillreda egen russinjäst, som ska stå i ca fem dagar och på vilken jag sedan ska sätta en surdeg, som ska stå i ca fyra dagar i sin tur innan den går att använda. När detta är klart hoppas jag att jag fått min assistent åter, om inte annat blir det till att knåda, för då ska jag baka mig ett riktigt gott levainbröd.


Russinjäst
200 g russin, 1 msk honung, 400 g ljummet vatten. Rör om, plasta över, låt stå i rumstemperatur med daglig omrörning, tills det börjar bubbla, 4-5 dagar. Användes för uppstart av surdeg istället för vatten.
Min källa är Heléne Johanssons Bröd från Brunkebergs bageri

1 kommentar:

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!