lördag 14 januari 2012

Myskvällars dilemma

Detta med myskvällar kan vara lite som en efterlängtad semester. Det kan bli allt man drömt om men det kan lika gärna resultera i krockande förväntningar, kiv och klagan.
Innan jul hamnade vi i det senare diket för ett tag, men tack och lov så kom julen, då vi alla mös så länge och mycket att vi verkligen blev experter på det. Vilket resulterade i att vi lade upp en ny strategi inför vårterminens myskvällar. Det låter inte klokt, jag inser det, att strukturera slappandet, men med så många viljor blir det både mysigare och mer vilsamt med lite ordning.
Vår nya giv är att en av oss är ansvarig för meny och vad som ska göras på fredag kväll och sedan alternerar vi, så att alla får sina önskningar uppfyllda någon gång. Demokratiskt styre på lång sikt men väldigt diktatoriskt på kort.

Först ut var Mellan. Han klurade ut sin meny igår och skrev inköpslista, handlade gjorde vi idag. Menyn var Pizzasmörgås och sallad med Pannacotta som dessert och underhållningen bestod av ZORRO den maskerade hämnaren. Det blev riktigt mysigt! Både att laga mat tillsammans, bara Mellan och jag, men hela kvällen blev riktigt lyckad, så vi fortsätter nog på inslagen väg ett tag till.


Pizzasmörgås
Formfranska, polarkaka e.dyl
Chilisås blandat med oregano bredes på
Salami, 2-3 skivor vardera
Ananasring
Körsbärstomat, som prickas två, tre gånger för att undvika explosion
Ost
Gräddas i ca 12 minuter, 225 grader
När de tagits ut ur ugnen, strö på oregano


Salladen bestod av spenatblad, sockerärtor, paprika, lite purjo, avokado, salt, peppar och balsamvinäger.


Pannacotta
2 gelantinblad
Blötlägges

1 vaniljstång
klyv, skrapa ur, i med allt i en liten gryta, tillsätt
5 dl gräddde
0,5 dl socker
Koka upp och låt puttra i två minuter, ta bort från plattan och lägg i de urkramade gelantinbladen, rör tills de löst upp sig, häll upp i serveringsskålar och in i kylskåpet minst två timmar.
Servera med lättkrossade hallon blandat med florsocker efter smak. (Andra bär går också bra.)

Trevlig Helg önskar jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!