onsdag 11 januari 2012

Barnabok


Läste Svenskan häromdagen på min telefon och kom in på en intervju med Felicia Feldt, dotter till Anna Wahlgren, som själv skrivit en bok om sin uppväxt. Det känns som att jag som alltid varit skeptisk till Barnabok i allmänhet och "Femminutersmetoden" i synnerhet får lite vatten på min kvarn. Barn är individer och bör behandlas efter och bemötas utifrån sina individuella behov.

För övrigt var intervjun väldigt fint gjord av Karin Thunberg, och speglade det svåra i att göra upp med en nära relation, dessutom offentligt.3 kommentarer:

 1. Jag håller med dig! Klart de ska bemötas utifrån sina individuella behov. Visst finns det en del bra råd i den boken också tycker jag men den ska absolut inte ses som "enda sanningen" känner jag. Och det ska ingen annan bok heller för den delen...

  SvaraRadera
 2. Nej, så är det. Men jag har haft väldigt svårt för denna bok ända sedan jag väntade mitt första barn, för 13 år sedan, och det har inte blivit bättre sedan dess. Jesper Juul och Bowlbys alster stämmer mer överens med min uppfattning om barnuppfostran. Men den "enda sanningen" får ingen bok stå för, det håller jag med om.

  SvaraRadera
 3. Jag är rätt nyfiken på denna dotters bok, och tänker därför skaffa den!
  Hon var intervjuad i svt's nyhetsmorgon här om dagen, och det var liksom en väldigt kryptiskt intervju för oss som inte varit med från början och inte vet vem dennes mamma är, eller hennes bok.. Så jag blev nyfiken!
  Skall bli intressant!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!