måndag 7 november 2011

Kycklinggryta med ädelost

Har nu läst in mig på alla handlingar inför morgondagens socialnämnd. Jag gjorde dock paus mitt i för att utfodra familjen och få tänka på något annat en stund och idag blev det en riktigt välbeprövad favorit:




Kycklinggryta med päron och ädelost,
ca 6-8 portioner och den tar ungefär 20 minuter att tillaga, precis som riset.

6-8 kycklingfiléer skäres i bit
1 purjolök strimlas grovt
Bryn lätt tillsammans och tillsätt
1 grönsaksbuljongtärning
1 skvätt vatten (kanske 1-2 dl)
Låt småputtra, gärna under lock i ca 10 minuter

Rör i
5 dl (Creme) Fraiche eller youghurt (helst inte jordgubb dock)
1 rejäl bit grön- eller blåmögelost
4 paprikor i blandade färger, skurna i grova bitar
4 päron även de skurna i bitar
Salta och peppra

Serveras hos oss med ris.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!