tisdag 1 september 2015

Fokus på det vackra

När vi köpte vårt hus visste vi att det var i behov av ett takbyte. Säljarna sa omgående, och vi tänkte att vi undersöker saken. Sagt och gjort, vi undersökte det hela och kom fram till, omgående.


Sedan en dryg vecka tillbaka så har vårt tak befolkats av ynglingar som vådligt skuttar omkring däruppe och langar tegelpannor både hit och dit. Sovmorgnar är inte att tänka på då de är morgonpigga rackare som bankar och står i redan arla morgon.


Stökar ner gör de också, något så förskräckligt. Dock är de noga med att tala om att de ska ta reda på stöket efter sig så det är bara att härda ut.


Och vänder jag ryggen åt stöket så ha jag min vackra höstpyntade dörr att vila ögonen på.


Och vrider jag så huvudet lätt nedåt har dessa vackra rosor precis påbörjat sin andra blomning.
Allt handlar således om var jag väljer att lägga mitt fokus.
Och idag väljer jag det vackra.
Och snart kan även taket räknas dit.

12 kommentarer:

 1. Så är det med det mesta i livet. Det gäller att lägga fokus på det som är väsentligt
  och när någonting är mitt i och på gång ser det alltid stökigt ut. Som det också heter, vill man ha fint så får man lida pint. Ett tag. Ni har en väldigt vacker dörr. Den skulle jag kunna gå ut och in i hur många gånger som helst, bara för att den är så vacker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det och dörren gläder jag mig åt dagligen.

   Radera
 2. Jag tycker om sådana "brutna" tak som ni har på ert hus. Vet inte riktigt vad det kallas...sadeltak eller nåt? Ibland får man blunda lite och tänka ett steg framåt, men du har fortfarande mycket vackert att titta på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har jag det! Jag tror taket heter mansardtak, men jag vet inte så noga.

   Radera
 3. Rätt tänkt Hanna. Vilken underbar dörr i min favoritfärg. Bra att få taket fixat innan höststormarna och rusket slår till. De håller säkert sina ord och lämnar inga spår på marken. Bara ett effektivt och fräscht spår på taket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har hittat ett hål där det kunde regnat in bra i vinter så det kommer att bli bättre än förut, helt klart. Jag får gå med näsan i blommorna till dess det är klart.

   Radera
 4. Klokt tänkt! Att lägga om taket är inte roligt, men så skönt när det är klart. Måste säga att den där ytterdörren gör mig grön av avundsjuka. Så vacker! Kramar Liza

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte blå då? :)
   Jag är väldigt glad för vår dörr.

   Radera
 5. Vilket underbart hus :) och som sagt när taket blir klart kommer det att vara ngt att vila ögonen på det är viktigt att lägga vikten på det som gör en glad :)
  Men det är såååå skönt när det är klart sen !!
  Vi gjorde samma sak fick göra om hela taket men såååå skönt när det var klart !!
  Och måste säga att den blå dörren var fantastiskt vacker !!
  Kram sanna

  SvaraRadera
 6. Det är aldrig roligt med grovrenoveringar men vänta tills det är klart! Fina blommor du har på dörren.

  SvaraRadera
 7. Ja, lägga om tak är ju ett rejält pyssel. Och kostar pengar gör det också! Men det blir säkert kanon när det är klart! Snyggt hus!

  /Monica

  SvaraRadera
 8. Ja, lägga om tak är ju ett rejält pyssel. Och kostar pengar gör det också! Men det blir säkert kanon när det är klart! Snyggt hus!

  /Monica

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!