I mitt kök löper en liten hylla ungefär en decimeter ovanför bänken. Ett utmärkt ställe att placera de kokböcker som används mest för tillfället, såväl uppslagna som för dekoration. Det sistnämnda är i synnerhet trevligt då de är tilltalande för ögat såsom ofta min mormors gamla böcker är, åtminstone de som har en bild på framsidan, de från 40- och 50-talen, de tidigare har som oftast endast en titel i sirlig stil och är verkligen vackra på sitt sätt men kanske inte som blickfång.
Boken nedan är den som används mest för tillfället, då saft- och syltsäsongen äntligen startat. Den ger så handfasta råd om det mesta. Som vad man ska använda den silade bärmassan, som annars bara blir över vid saftkokning, till. Inget som kan användas får ju förfaras enligt denna ärbara tradition.
Vilken härlig bok! Jag älskar att bläddra i gamla kokböcker, om inte annars så för att häpna över vad allt husmödrarna kunde på den tiden! Vad sylta/saftar du så här års?
SvaraRaderaÅh, vad jag gillar sådana gamla böcker, jag har flera stycken från min mormor och från Dennis mamma :)
SvaraRadera