söndag 15 april 2012

Hönornas vårpromenad

Underbara sol!
Den smälte bort all otrevlig snö, nu vill vi inte ha mer av den sistnämnda varan förrän i slutet av oktober. Och hör sen! 

Solen fick oss att njuta hela eftermiddagen med olika verksamheter i dess strålar. Min verksamhet var att sitta på altanen med en bok. De vänligt sinnade gossarna tog hönorna på promenad till en, för oss, närbelägen grusgrop, så att fåglarna riktigt skulle få göra sig rena i obegränsad mängd sand. Det visade sig dock att den närbelägna grusgropen, ur hönornas perspektiv inte var fullt så närbelägen, eller så har de bara likt andra här i hushållet lite dålig kondition efter vinterns begränsade aktiviteter. 

Det blev  i vilket fall så att vägen dit gick långsamt och vägen hem gick inte alls. Hönorna orkade helt enkelt inte. Men de vänligt sinnade gossarna tog en höna under vardera arm och traskade hemåt och kunde därefter meddela att små hönor kan kännas ganska tunga under en tiominuterspromenad, i synnerhet då de inte är helt fogliga och stillsamma under färden.


Men rena och fina var de, hönorna alltså, pojkarna å andra sidan, hade fotspår på tröjorna.

4 kommentarer:

 1. Mysig blogg!
  Fina bilder :-)
  Hoppas att veckan blir bra.

  SvaraRadera
 2. Men så sött! Vilka killar! Det krävs minsann en del för att vandra 10min med en höna under var arm. ;)

  Vad glad jag blev över din kommentar! Tack!!!! :)

  SvaraRadera
 3. Vilket gympass för de stackars hönorna! Men vad härligt med företagsamma killar! Undrar hur man fostrar fram såna initivativ? Ha en skön vecka på nya jobbet!

  SvaraRadera
 4. Gulliga fina hönorna!
  Kram Malin

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!