måndag 2 september 2013

Höstpromenad i solen


Mellan och Yngste fick skjuts med grannfrun ifrån skolan idag. Det är så förnämligt med goda grannar. När jag så kom hem kom strax en önskan om att gå på promenad, den långa slingan.


Och det gjorde vi. Jag skuttade ur mina högklackade och i sandalerna, hämtade kameran och så gav vi oss av. Mellan tog med sin videokamera.


Säga vad man vill om hösten men otroligt vacker är den.


Och många hinkar hade vi behövt ha med oss. En för nypon, en för slånbär, en för lingon, en för gräshoppor, en för vilda plommon och en för fina stenar. Nu hade vi inte ens en kasse med oss så nästa promenad är redan inplanerad och hinkarna förberedda.


Tänk vad man kan fåna sig och ha roligt med skuggor. I synnerhet sådana här långa skuggor. Det är lite som att gå in i en spegelsal, fast alldeles gratis.


Röda rönnbär och knallblå himmel. 
Den skönheten!


En stor engren släpade vi hem. 
Vem vet, kanske att den kan få bli bärare av lite galgar i vår hall. Den skulle nog trivas tillsammans med den gamla granen som redan står där.

10 kommentarer:

 1. Vilka härliga höstbilder du visar och nog är den vacker alltid, hösten. Ska bli spännande att se om enen flyttar in! :)

  SvaraRadera
 2. Å, så ljuvliga bilder och vilken underbar promenad! Tänk vilken skatt ni tycks ha alldeles runt knuten :)

  SvaraRadera
 3. Det där känns igen att man saknar nåt att lägga alla "skatter" i som man hittar i skogen. Engrenen var en kul idé'. Hoppas du visar resultatet. Kram

  SvaraRadera
 4. Lite harmfullt känns det alltid när man hittar skatter på sina vandringar och inte kan ta hem dem. Tur att de finns kvar så man kan ta hand om dem en annan dag. Ja, visa gärna vad som händer med enegrenen.
  Här finns också en hel del nypon och rönnbär i år, men rönnbären kräver allra minst stege för att nå dem så det får bli sidensvansarna som tar hand om dem. Tror jag ....man kan ju inte veta vad som faller en in. Mitt i allt så befinner jag mig högst uppe på en stege

  SvaraRadera
 5. Fina bilder och häftigt med skuggorna och ljuset. Hinkar och påsar är alltid bra att ha med på promenader i naturen.

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder. Hösten är verkligen den bästa tiden att ge sig ut i skog och mark. Det är inte för varmt och skogen fullkomligt sprakar av färg. Liza

  SvaraRadera
 7. Men, alltså ditt skafferi!!!! Jag vill ha!!! Mysigt med promenad, nu när det är så vackert ute!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 8. Vilken ljuvlig promenad Hanna! Tack för att jag fick följa med! Kram!

  SvaraRadera
 9. Underbart, med skogspromenader! Ljuset i skogen är ofta så vackert och energigivande.
  Kram Christina

  SvaraRadera
 10. Tycker nog att du ska ta med en hink för rönnbären också!Underbart med rönnbärssylt eller -gelé

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!