söndag 8 september 2013

Grillning och samkväm


Att förbereda för vänners ankomst är en trevlig syssla i sig. Även när planerna om blomsterinköp spricker för att vi åkte en annan väg än den jag tänkt. Att då fundera på vad som ska pryda bordet istället för det planerade och finna att röda päronlöv, gröna hostablad, nyuppgrävd lök och potatis, äpplen, bönor och nyponkvistar faktiskt blir riktigt vackert i mormors silverskål på fot, det är en lättnad det.


Serveringsbordet fick den enda solros vars frö letat sig ned i en öppnad gödselsäck i vintras och där slagit rot för att nu stå i full blom.


Barnens bord fick en lite mindre variant av samma.


Och så kom gästerna!
Och vi har ätit så mycket att jag nästan mår dåligt. 
Vi bjöd på Coca Colakokta - och grillade revbensspjäll, glödgad färskpotatis, grillad majs, höstsallad, HemkäraHannas BBQ-sås och nybakade baguetter. Och till efterrätt åt vi Mintchokladfondant.

Det var vad vi bjöd på.
Våra gäster bjöd på ett fantastiskt sällskap, många skratt och en härlig eftermiddag och kväll.
Att sitta ute och grilla den 8:e september till långt fram på aftonen. Tända en brasa och hämta lite filtar men fortfarande kunna sitta ute och njuta i vädret, det är något att glädjas över. Och att då få göra det i samkväm med trevliga människor gör ju det hela ännu så mycket bättre.

4 kommentarer:

 1. Vilken tur att du inte fick köpt några blommor! Vilka inspirerande bilder. Verkar onekligen som om ni hade en riktigt härlig kväll. Liza

  SvaraRadera
 2. Ja hösten bjuder på så många fina färger och nyanser att man blir helt salig och en varm kväll på det är ju bara lycka!
  Vilken underbara meny du bjöd på dessutom!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Kreativiteten fick tydligen ett rejält uppsving när köpeblommorna saknades.
  Vackert blev det ! Dessutom kan man äta upp dekorationerna efteråt. Praktiskt och bra:)

  SvaraRadera
 4. Så mycket gott det bjöds på!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!