torsdag 2 maj 2013

Fast på Disneyland

Gårdagen bar ett återbesök på Disneyland i sitt sköte. Vi valde den mindre parken, Walt Disney Studio Park, denna dag. Trots att den är mindre är den inte speciellt liten, promenera är något man verkligen får göra på detta ställe.

Vi fick komma lite mer bakom kamerorna här. Kulisserna avslöjade sina fula baksidor utan att skämmas och det bjöds på avslöjade tricks, effekter och stuntshower lite här och var uppblandat på ett trevligt sätt med åkattraktioner.

Fram på dagen började det regna vilket inte bekom oss särskilt mycket. Till skillnad ifrån de flesta andra var vi ju välutrustade med rejäla regnkläder. Detta var troligen ingen vanlig syn på fransyskorna för jag rönte en hel del blickar i min praktiska utstyrsel, men jag var varm, torr och nöjd.

Dagens höjdpunkter var två. Dels stuntshowen med bilar, motorcyklar, eld, explosioner och pistoler och dels det absolut bästa: Vi blev fast i en Berg- och Dalbana! Den gick sönder när vi nästan åkt klart och vi fastnade. Omåttligt underhållande tyckte gossarna.

Efter ett tag fick personalen loss maken, Yngste och mig men Mellan och Äldste satt lyckliga kvar längre in. De fotade för fulla muggar, spelade musik och tyckte helt enkelt att bättre än så här kunde knappast ett åk bli. Bilderna här nedan är av urusel kvalité då de är tagna i mörker, på långt avstånd med mobilen men de är ändock lite roliga.

När attraktionens hela kö var utforslad och vi, närmast in- och utfarterna var losstagna var det bara till att vänta. Våra gossar satt dock på en plan del av rälsen. Det var nog värre för dem som fastnat precis innan krönet på den högsta backen. Alla blev dock tryggt och säkert räddade och som plåster på såren fick vi välja vilken attraktion vi önskade gå före i kön på.

Våra filurer valde Space Mountain i den större parken. Så det var bara till att plundra närmaste servering på servetter och året fylla Yngstes skor för den här gångens sista åk på Disneyland.


1 kommentar:

  1. Vad roligt ni har haft! Det där servettricket var ju smart måste jag säga! Förstår att han var nöjd! Har länkat till dig idag!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!