lördag 18 maj 2013

Pannkakor och körsbärsblom


Det finns en hage, inte alls långt ifrån oss, där det växer en hel massa körsbärsträd. Det är en salighet att få vara inunder deras kronor när de står i full blom. Något år, gjorde jag pannkakor och tog med dit och sedan dess har detta blivit tradition. 


För ungefär ett år sedan hade jag ganska nyss börjat arbeta i ett arbete med fasta tider och jag var så enormt trött på eftermiddagarna. När körsbärsträden blommade var jag dessutom på resa i Rom och livet var ovanligt och annorlunda emot de tidigare tretton årens leverne. Det blev inga pannkakor under körsbärsträdens blommande kronor förra året.


Så nu u var det helt enkelt dags att återerövra traditionen! Gossarna rörde ihop smeten och jag fick äran att grädda medan de packade korgen. Så slet vi pappan ifrån kontoret och gav oss av.


Man njuter trädkronor bäst liggandes på rygg.


Pannkaksdags! 
Mor bereder och delar ut. På så vis kan filten återanvändas utan mellanvarande tvätt, några gånger i alla fall.När magarna var mätta plockade fadern fram sitt ess: Sega Jättesåpbubblor!


Tänk vad man kan ha roligt med såpbubblor! 
Och vackra är de. 
De också!


Det skuttades och fångades och smälldes bubblor. 


Vi fascinerades över dess olika former och försökte blåsa de lågtgående över taggiga slånbärssnår.


Så mycket skönhet att mitt hjärta är sprängfyllt. 
Söner och make, lek och kärlek
i Guds underbara natur när den är som allra vackrast, i hänryckningens tid.
Glad Pingst önskar jag er alla!


I morgon ska vi till huvudstaden och delta i Jesusmanifestationen som går av stapeln där. Det är också härligt och  högtidligt, men på ett litet annat vis.

5 kommentarer:

 1. Vilka otroligt härliga bilder. Verkligen fyllda av glädje och liv. Picnic med pannkakor måste vara det bästa som finns. Liza

  SvaraRadera
 2. Ni kan njuta av allt det fina, vackra, goda i er familj!
  Pannkakor under körsbärsblom, sega såpbubblor och allt annat fint.
  Det är vad jag brukar kalla att se Gud i naturen:D
  Ha en fin dag i huvudstaden imorgon!

  SvaraRadera
 3. Men så vackert, både bubblor, natur och familj.

  SvaraRadera
 4. Det är mysigt att ha traditioner i familjen. Vilka bilder du bjuder på. Självklart ska man ligga på rygg för att få full valuta av naturens underbara majbord. Såpbubblor blir man aldrig för gammal för.

  SvaraRadera
 5. Hela inlägget andas sommar. Det kan inte bli bättre. Traditioner ska man vara rädd om. Jag märker att mina vuxna barn fortsätter med det vi startade när de var små och det känns jättekul. Kram

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!