måndag 26 mars 2012

Blåbärssylt och våfflor


Vi åt våfflor igår, vi liksom många andra. Men då ingen av skafferiets kvarvarande syltalternativ föll herrarna på läppen fick jag ge mig ut i förrådsfrysen och rota fram det sista av sensommarens blåbärspaket vilket Yngste och jag raskt omvandlade till sylt.

Blåbärssylt
1 kg blåbär
2 dl vatten
Kokas ihop i några minuter
4 dl syltsocker
Blanda i och rör tills det löst sig
Fyll upp till kanten på rena, varma glasburkar.
Om satsen dubbleras bör något slags konserveringsmedel tillsättas exempelvis natriumbensoat.

 

Nygräddade våfflor i all ära, men godast är de dagen efter, kall, mjuka, med smör och socker på till en rykande kopp nykokt kaffe.

1 kommentar:

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!