lördag 23 januari 2016

Biblioteket

Maken min fyllde 40 i förrgår men han är tämligen dålig på att fylla år, eller i alla fall på att glädjas över själva årsdagen, så eventuella firanden tyckte han var synnerligen onödigt. Om vi nödvändigt ville fira honom fick det lov att bli idag istället. Presenter önskade han sig inte heller, faktiskt ingenting. 
Behöver jag säga att vi är diametralt olika i denna fråga?


Nu är det ju ändå så att fira någon innebär ett sätt att visa sin uppskattning på och vi ville visa det för far och make. Vi fick ta med honom på restaurang ihop med den utökade flocken på själva dagen och så blev det finfrukost idag.

Men presenter då?

När vi flyttade in ställde vi alla överblivna kartonger i biblioteket, ett rum vi därav inte haft så mycket glädje av. Men så till min fest i november röjde vi ur för att få plats med bord därinne och till jul kom det två fåtöljer. Rummet blev mysigare och allt som oftast hittade jag maken kurandes där. 

Således kom vi fram till att han nog skulle uppskatta att få biblioteket helt iordningställt. 
Sagt och gjort så började vi leta lampor och möbler på Blocket och Tradera. Vi fann vad vi sökte och maken blev förvisad ifrån sitt favorithörn medan vi styrde och ställde.

Först i morse, efter att vi tänt i kakelugnen och placerat några paket på det införskaffade rökbordet var han åter välkommen. Utan att överdriva kan jag säga att han blev nöjd och att han spenderat största delen av dagen därinne, mysandes i sin fåtölj med fötterna mot kakelugnens värme.Och nog blev det ett rum för oss alla att trivas i.

6 kommentarer:

 1. Så mysigt ni ordnat det i rummet. Vem skulle inte bli glad för en sådan present? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev riktigt bra. Blocketfynd i princip alltihop.

   Radera
 2. What a perfect spot! Congratulations! :-)

  SvaraRadera
 3. Det var en fin present till någon som inte vill ha saker :)

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!