lördag 16 januari 2016

Lösningen lite för nära för att se denEftersom jag mått dåligt och som bäst håller på att repa mig ifrån en utmattning, det tar tid kan jag lova, så går jag regelbundet hos en psykolog. Det är en mycket trevlig och kompetent psykolog och jag har haft god hjälp av henne.

För ett tag sedan rekommenderade hon Medicinsk Yoga, vilken jag avböjde vänligt men bestämt då jag inte vill utöva något buddistiskt. Dock tog hon fram information om att detta inte var religiöst utan medicinskt framtaget och funnet ge gott resultat, så jag gav med mig och gick dit.

Själva avslappningen och andningen var behaglig men så kom alla inslag med chakran och upprepning av ord jag inte förstod etc och jag fick bara ett obehag av alltihop. Och obehag har jag så det räcker av ändå, således slutade jag efter två gånger.

Men så funderade jag på vad jag skulle göra istället och kom fram till att en fördjupning i min egen religion fick vara ett bra alternativ. Så att ta en stilla halvtimme under dagen med bibelläsning och bön har gjort en stor skillnad för mig. 
Tänk att ofta har vi lösningar lite för nära för att se dem. 

4 kommentarer:

 1. Å, fina HemkäraHanna<3 Önskar dig all lindring och allt gott. Lyssna till ditt hjärta och din tro, och Ta väl hand om dig själv. Du kommer att finna din väg och min erfarenhet är att det som inte dödar oss gör oss starkare och klokare eftersom vi blir erfarenheter rikare...

  Ha det fint! och god fortsättning på 2016!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Christina för de orden! Och jag önskar även dig en riktigt god fortsättning!

   Radera
 2. Bra att du har hittat ett bra sätt! Jag kan intyga att även "medicin" är en religion likväl som buddhism. Kanhända den senare är ofta bättre... Hoppas att du får må bra! Annukka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så kan det nog vara. Du som är i branschen vet ju.
   Tack!

   Radera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!