söndag 22 juni 2014

Rogivande göra


När livet rusat på i ett tämligen högt tempo ett tag. När rolighet efter rolighet avlöst varandra då är det, i mitt tycke, så rofyllt att en ledig helgdag trots kyla och regn ta min bärhink och gå ut till vår stora fläderbuske.


Att stå där i lagom tystnad, dra ned en gren med ena handen och plocka med den andra. Andas in fläderdoften efter regnet och bara tänka. Tänka på det som varit och det som komma skall. Tänka på nuet.


Att sedan sätta några satser saft, bunkra inför vintern och på så vis liksom knyta ihop årstiderna.


Och frysa in några satser med blommor till dess vi druckit ur den buteljerade saften.


Att bara låta händerna arbeta och huvudet följa med. Det är rofyllt göra tycker jag. Inga måsten, bara nöjen, som dessutom kan vara till nytta och glädje många gånger framöver.


Och så är de ju vackra de där blommorna som sysselsätter mig, både i sin ensamhet och i mängd.
I sådan syssla får min själ ro.

3 kommentarer:

 1. Så underligt! Jag satt just ikväll och skrev ett inlägg om fläder, som jag ska lägga in i morgon. Jag läste häromdagen att man kunde frysa in fläderblommor och jag ser att du gör det. Detta var en nyhet för mig. Det ska jag definitivt göra. Då förlänger jag sommaren ännu mer. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite underligt.
   Blommorna går utmärkt att frysa, dock blir nyansen på saften lite mörkare än om den bereds direkt.

   Radera
 2. Mmm, det är något visst med att plocka bär och blommor. Flädersaft har jag aldrig gjort men gott är det :) Funderar på att plantera en fläderbuske.
  Vad vackra bilder!
  Ha det fint! Kram Christina

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!