tisdag 3 juni 2014

I studenttider


Vi röjde lite och fann en låda med foton ifrån en halv livstid. Mamman som bebis och sönerna som bebisar. Maken som ung. Föräldrarna som nyförälskade. Vi röjde inte mer. Vi satt där och bläddrade, frågade och svarade, berättade, mindes och skrattade.

Så här i studenttider kan jag inte motstå att lägga ut en bild, tagen för exakt tjugo år sedan. Studentbankett! Och vi var så fina, tyckte vi. Det låg månader av planering bakom för denna afton. Hår och klänningar skulle bli rätt och vi var nog rätt så nöjda med resultatet vill jag minnas.

Idag slås jag av hur glansiga vi var. Men känslan infinner sig åter litegrann, känslan av att fått vara så där lite prinsessig och fin, sådär för tjugo år sedan. 

På själva studentdagen bar jag däremot baddräkt men det kanske jag berättar om en annan gång.

(Om någon undrar vilken av glansdamerna som är HemkäraHanna så är det nummer två ifrån vänster)

7 kommentarer:

 1. Du är jättevacker! Det glansiga tyget känner jag igen. Jag sydde en sådan klänning till min ena dotters studentbal. Den var blå och hade samma spetsliv som din. Kram

  SvaraRadera
 2. Vad fina ni var :) Själv gick jag inte på studentbalen, det var inte så "inne" hos oss just då. Kan ångra det lite i efterhand.

  SvaraRadera
 3. Du liknar dig ännu, så det var ingen som helst konst att se var du står på fotot. Jättefin och mycket vacker. Jag har också sytt en vackert blå glansklänning till min dotters karonka, som vi säger här. En smal kort klänning under som blev en lång fin balklänning med den vida kjolen som knöts runt henne. Hon var jättefin! Lika fin som du, ungefär:). Härliga minnen
  kram

  SvaraRadera
 4. Å, vad fantastiskt fina ni är! Minns de där prinsessklänningarna med värme, har sytt en del sådana där glansiga klänningar i mina dagar. Nu fick jag lust att gå på bal :)
  Kram Christina

  SvaraRadera
 5. Vilken stilig kvintett. Ni ser jättetjusiga ut i era klänningar och håruppsättningar. Lätt som en plätt att se vem som var Hanna på kortet. Jag tyckte att hon i vit klänning var sötast. Ska vi vänta ända till imorgon med baddräktsbilden? Själv är jag stukad. Hade på mig en nyinköpt skjorta när Lizette kom hem för ett tag sedan. "Är det morfars skjorta". Av barn och... får man reda på sanningen. Önskar dig en glad Pingst.

  SvaraRadera
 6. Hello my family member! I want to say that this article is amazing,
  nice written and come with approximately all significant infos.
  I would like to see extra posts like this .

  Here is my web-site - league of angels trailer youtube

  SvaraRadera
 7. Så tjusiga ni var! Känner igen det där glansiga eftersom min klänning också var blank och fin. Jag hade min bal fem år efter din men det hann inte hända så mycket på balmodet på de åren tror jag. Från min bal till idag verkar det dock ha passerat en hel livstid! Liza

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!