onsdag 22 augusti 2012

Ratatouille


En riktig skördemåltid så här på sensommaren, som tar till vara på det härlig man själv odlat, eller det någon annan odlat, är Ratatouille. Dagens variant innehöll:

3 gula lökar
2 auberginer, små
2 squash
2 paprikor
8 tomater 
Olivolja
timjan
basilika
rosmarin
5 vitlöksklyftor
1 tärning hönsbuljong
3 lagerblad
1 msk farinsocker
salt
svartpeppar
parmesanost i mängd

Skär alla grönsaker, utom vitlöken, i centimeterbreda skivor.
Blanda runt med örter och olja i en stor gryta
Häll över på långpanna och rosta i ugn på 250 grader
Vänd runt när grönsakerna börjar få färg, det går fort
Hacka vitlöken och fräs den i lite olja i grytan
Lägg tillbaka de rostade grönsakerna och låt småkoka
Tillsätt buljong, socker, lagerblad,salt, svartpeppar och ev mer örter
Låt småkoka i minst 20 minuter
Rör om ibland
När det gojsat till sig och smaken är fantastisk
Riv över massor av parmesanost

Ratatouille är gott att äta som det är eller med ett bra bröd eller något annat. Vi åt med Salsiccia, långsamt stekta på svag värme. 


8 kommentarer:

  1. Å, så gott! Varför gör jag inte detta oftare?!

    SvaraRadera
  2. Såå gott! Jag får nog säga som ovanstående talar att man skulle göra denna oftare!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Love ratatouille! This looks delicious. :)

    SvaraRadera
  4. Så gott, så gott, det gjorde alltid min mamma... nu ska jag göra det igen!

    SvaraRadera
  5. mm mums, jag ska göra en stor sats och frysa in!

    SvaraRadera
  6. Vilken god en middag! Nu blev jag hungrig och måste gå och käka mat, laga den först med...
    Ha en fin kväll, Sussi på Stolpås

    SvaraRadera
  7. Så underbart gott! Är det från egen skörd?
    <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara zuccinin, resten är fådda gåvor samt från ICA.

      Radera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!