En riktig skördemåltid så här på sensommaren, som tar till vara på det härlig man själv odlat, eller det någon annan odlat, är Ratatouille. Dagens variant innehöll:
3 gula lökar
2 auberginer, små
2 squash
2 paprikor
8 tomater
Olivolja
timjan
basilika
rosmarin
5 vitlöksklyftor
1 tärning hönsbuljong
3 lagerblad
1 msk farinsocker
salt
svartpeppar
parmesanost i mängd
Skär alla grönsaker, utom vitlöken, i centimeterbreda skivor.
Blanda runt med örter och olja i en stor gryta
Häll över på långpanna och rosta i ugn på 250 grader
Vänd runt när grönsakerna börjar få färg, det går fort
Hacka vitlöken och fräs den i lite olja i grytan
Lägg tillbaka de rostade grönsakerna och låt småkoka
Tillsätt buljong, socker, lagerblad,salt, svartpeppar och ev mer örter
Låt småkoka i minst 20 minuter
Rör om ibland
När det gojsat till sig och smaken är fantastisk
Riv över massor av parmesanost
Ratatouille är gott att äta som det är eller med ett bra bröd eller något annat. Vi åt med Salsiccia, långsamt stekta på svag värme.
Å, så gott! Varför gör jag inte detta oftare?!
SvaraRaderaSåå gott! Jag får nog säga som ovanstående talar att man skulle göra denna oftare!
SvaraRaderaKram!
Love ratatouille! This looks delicious. :)
SvaraRaderaSå gott, så gott, det gjorde alltid min mamma... nu ska jag göra det igen!
SvaraRaderamm mums, jag ska göra en stor sats och frysa in!
SvaraRaderaVilken god en middag! Nu blev jag hungrig och måste gå och käka mat, laga den först med...
SvaraRaderaHa en fin kväll, Sussi på Stolpås
Så underbart gott! Är det från egen skörd?
SvaraRadera<3
Bara zuccinin, resten är fådda gåvor samt från ICA.
Radera